ΔΟΕ: Για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στους Δήμους που επικαλούνται προβλήματα

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., όπως είχε δηλώσει ότι θα πράξει κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 15-7-2019, που είχε ως μοναδικό θέμα την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής και εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία προχώρησε σε παρεμβάσεις προς Δήμους, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις με στόχο τη διασφάλιση της υλοποίησης του Νόμου για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα στα δημόσια Νηπιαγωγεία.

ΔΟΕ

Από τον κύκλο επαφών και ενεργειών που πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προκύπτει ότι:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταθέτει για μια ακόμη φορά τη θέση του κλάδου (86η και 88η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.) για άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και ζητά την πλήρη απεμπλοκή των Ο.Τ.Α. από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν τη δημόσια υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τονίζουμε ότι προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα σε όλους τους Δήμους και να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (χρηματοδότηση για εκμίσθωση αιθουσών, αγορά οικοπέδων, ανέγερση κτιρίων, επιτάχυνση των διαδικασιών…) ώστε να αποδείξει έμπρακτα τη βούλησή της για πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Άμεσα επιβάλλεται:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με βάση τις θέσεις του κλάδου, υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και δίνει τη μάχη για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

 

 

ip[
Exit mobile version