ΔΕΗ: Χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος

ΑΣΕΠ: 300 ΝΕΕΣ προσλήψεις στη ΔΕΗ

Οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων , μπορούν να υποβάλουν για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:

2. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Επισημαίνονται τα εξής:

· Η αποσύνδεση παροχής θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.

· Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

· Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμος Ιλίου καλεί τους δημότες του να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία (Νέστορος 101, 1ος όροφος) στο τηλέφωνο 2132030007, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 15:00

ip[
Exit mobile version