ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Κ.Ι.

Σε σχέση με την καταγγελία της ΕΛΜΕ K.I -που αφορά στην απόφαση της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, ώστε να μην παραχωρηθεί αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου- μετά από σχετική με το θέμα ενημέρωση που είχαμε από τους αρμοδίους συναδέλφους, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι:

Αναφέρεται στην καταγγελία: Σε λίγο, με αυτό το σκεπτικό, θα απαγορεύουν την παραχώρηση σχολικών χώρων για την πραγματοποίηση συνδικαλιστικών συσκέψεων – Γενικών Συνελεύσεων από εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές!!!

Αναφέρεται στην καταγγελία: «ο εργοδότης … έχει υποχρέωση να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση κατάλληλο χώρο για γραφείο στον τόπο εργασίας …»….μόνο που τα σχολεία συνάδελφοι δεν έχουν μόνο καθηγητές, έχουν πολύ περισσότερους μαθητές με ηλικιακή και βιολογική ανωριμότητα, την οποία οφείλουμε να σεβόμαστε.

Η ΕΛΜΕ Κ.Ι, προφανώς, προσπαθεί να παρακάμψει την αρνητική εισήγηση του συνόλου των καθηγητών και των μαθητών των δύο σχολείων και να «επιβάλει» μια εκ των άνω απόφαση από τη δημοτική αρχή. Άκρως αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική ενέργεια με προκλητική μεθόδευση.

Η ΕΛΜΕ Κ.Ι (δηλαδή το ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς, αφού τα 5 από τα 7 μέλη ανήκουν στο ΠΑΜΕ) επιδιώκει την εγκατάστασή του στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο συγκρότημα της Κεφαλονιάς για καθαρά κομματικούς λόγους.

Καλούμε την ΟΛΜΕ αλλά και όσες ΕΛΜΕ προσυπέγραψαν τη συγκεκριμένη καταγγελία να επαναπροσδιορίσουν τη θέσης τους.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου θα καταψηφίσει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Κ.Ι. στο επερχόμενο Δ.Σ της ΕΛΜΕΖ.

ip[
Exit mobile version