Αχτσιόγλου: Πρόστιμα 7,9 εκατ. ευρώ για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/04/2019 - 19:07 | Author: Newsroom Ipaidia

Στις ενέργειες για την καταπολέμηση της υψηλής παραβατικότητας των εργολαβικών εταιρειών καθαρισμού και φύλαξης, αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το ΣΕΠΕ το διάστημα 2015 – 2018 πραγματοποίησε 3.317 ελέγχους σε εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας και επέβαλε 890 ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. για παραβάσεις της νομοθεσίας. Επίσης, εντόπισε 340 αδήλωτους εργαζόμενους και επέβαλε πρόστιμα για αδήλωτη εργασία ύψους 3,6 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, επιβλήθηκαν πρόστιμα 7,9 εκατ. ευρώ.

O αποκλεισμός των παραβατικών επιχειρήσεων από τους δημόσιους διαγωνισμούς και το δημόσιο χρήμα, πρόσθεσε, δεν είναι απλώς πρόσφορο αλλά και αναγκαίο μέσο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, ενώ διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία δεν μπορεί να αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

«Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας συνιστά για εμάς αδιαπραγμάτευτο στόχο. Θα εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στους κατά συρροή παραβάτες. Η συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας της εργασίας είναι, και πρέπει να είναι, η μόνη δυνατή επιλογή για μία βιώσιμη επιχείρηση», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Loading...


  • europalso   ideascentral