ΝΕΟ ΑΣΕΠ: Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΕΠ για υποψηφίους – Τα σημεία - «κλειδιά» σε διαγωνισμούς και ανακοινώσεις

: Ποιά είναι τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που είναι σε  δημόσια διαβούλευση  – Εκσυγχρονισμός του και νέο σύστημα στο Δημόσιο.

Με στόχο την -όσο το δυνατόν- ευρύτερη αποδοχή των αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο, προηγήθηκε διάλογος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τους εκπροσώπους κομμάτων, θεσμικών φορέων, την Ολομέλεια του αλλά και της νέας γενιάς.

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου, σε επίπεδο κατευθυντηρίων γραμμών, ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020 και στην επιστημονική επιτροπή που το συνέταξε συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις αντιπρόεδροι του και η γγ Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Τα βασικά σημεία:

Oι γραπτές δοκιμασίες διεξάγονται ηλεκτρονικά, για όλες τις θέσεις μονίμου και Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των κατηγοριών εκπαίδευσης αλλά και του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ ΕΒΠ)

Ο υποψήφιος θα εξετάζεται γραπτά σε γνωστικά πεδία που θα σχετίζονται με γνώσεις γενικού περιεχόμενο και με βάσει της θέσης που έχει αναρτήσει ο φορέας στο ψηφιακό του οργανόγραμμα,

Δίνεται έμφαση στην ηλεκτρονικοποίηση του συνόλου των διαδικασιών με χρήση απαντητικών δελτίων που διορθώνονται ηλεκτρονικά.
Το περιεχόμενο των Δοκιμασιών Προσωπικότητας θα αποτελείται από ερωτήσεις µε απαντήσεις πολλαπλής επιλογής ή/και αντιστοίχισης αρκετά παρόμοιες με το παλαιότερο τεστ δεξιοτήτων ,δηλαδη κλειστές ερωτήσεις τύπου multiple choice που ενέχουν και την παράμετρο της τυχαίας απάντησης από πλευράς του υποψηφίου.

Λογικό είναι μετά από μία τέτοια διαδικασία να περιορίζεται η γραφειοκρατία με σκοπό η ολοκλήρωσης της διαδικασίας από την υποβολή των αιτημάτων έως και την έκδοση του οριστικού πίνακα διοριστέων να μην υπερβαίνει το ένα έτος.

ip[
Exit mobile version