: Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. «Δεν θα μπει στην τάξη κανένα παιδί που δεν θα φοράει », τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και τόνισε πως στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την ΚΥΑ του υπουργείου Παιδείας και να φορούν τα παιδιά στα .

«Δεν θα μπει στην τάξη κανένα παιδί που δεν θα φοράει . Είναι κάτι που αποτυπώνεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από την κυρία Κεραμέως και τους συναρμόδιους Υπουργούς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η αναφορά του Πρωθυπουργού, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η χρήση μάσκας ιδίως στις μικρότερες ηλικίες, λειτουργεί διαπαιδαγωγικά στη προστασία απέναντι στον κορωνοϊό. Η χρήση μάσκας προστατεύει σε ένα μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό, ώστε αυτό να είναι ένα μέρος της καθημερινότητα των παιδιών».

Ακόμη, για την χρήση μάσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Πριν από μερικές εβδομάδες, η αποδοχή της μάσκας, ιδίως στα σχολεία, ήταν πολύ χαμηλότερη, αν δει κανείς τις έρευνες, σε σχέση με αυτές που γίνονται τώρα. Το παράδειγμα των προηγούμενων ημερών, έδειξε στην μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ότι είναι προς το καλό τους να φορούν τη .

 

Έχουμε πολύ μεγάλα ποσοστά αποδοχής. Άρα, η συντριπτική πλειοψηφία, θα φορέσει τη μάσκα. Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε θέματα τα οποία να απαιτούν την συνδρομή κάποιας Αρχής. Κατ’ αρχάς, θα φροντίσουμε να υπάρχει ένας περιορισμός όσον αφορά την είσοδο. Έχουν ήδη δοθεί κάποιες οδηγίες, για παράδειγμα για τον αγιασμό, που είναι μια παραδοσιακή διαδικασία που προσελκύει τους γονείς ή τους παππούδες, να μην εισέρχονται στον προαύλιο χώρο. Αυτό θα αποτρέψει την μαζική συνάθροιση».

 

Διαβάστε ακόμη: