:Η κυβέρνηση είχε θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μετά το λιανεμπόριο, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση είχε θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα όλων των  μετά το λιανεμπόριο, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο θέμα του εμβολιασμού επεσήμανε ότι προστίθενται ακόμη 144 σημεία σε 65 κέντρα.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «δεν έχει νόημα να ανοίγεις κέντρα για να κάνεις πέντε εμβολιασμούς την ημέρα, αφού η ροή θα εξαρτηθεί από τις δόσεις που θα έρθουν από την Ευρώπη. «Προβληματισμός και σχετική ανησυχία διατυπώνεται όχι μόνο από την Ελλάδα που πιέζει για ταχύτερες εγκρίσεις, αλλά και από άλλες χώρες» ανέφερε.

Κατά την άτυπη τηλεδιάσκεψη-Σύνοδο Κορυφής, στο τραπέζι θα βρίσκεται αύριο το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ το αίτημα Μητσοτάκη έτυχε θερμής υποδοχής και από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών. «Αφορά τη διευκόλυνση της μετακίνησης ανθρώπων μετά τις δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε στα σύνορα και η πρόταση δεν καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό», επανέλαβε.

Για τις Διερευνητικές Επαφές που ξεκινούν τη Δευτέρα με την Τουρκία, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι το πλαίσιο είναι σαφές και οριοθετημένο. «Είναι άτυπες εμπιστευτικές συζητήσεις και διερευνώνται σημεία σύγκλισης που θα μπορούσαν είτε να οδηγήσουν σε μελλοντική διαπραγμάτευση, είτε σε συμφωνία για συνυποσχετικό και παραπομπή στη Χάγη», υπενθύμισε.

Η Ελλάδα προσέρχεται με καλή πίστη, και πρέπει να δούμε τις Διερευνητικές ως ευκαιρία για αποκλιμάκωση, ενώ στο μεταξύ έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρόσθεσε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ