Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν  2.500 , για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που παραμένουν στα τον τελευταίο μήνα.

Η διαδικασία των ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται και επόμενο κύμα με ακόμα 3.000 επιπλέον προσλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr μέχρι και την Παρασκευή

Άρα, συνολικά θα γίνουν- μαζί με τις της προηγούμενης εβδομάδας- 5.500 προσλήψεις, με στόχο να καλυφθούν ελλείψεις ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της διδασκαλίας στις σχολικές τάξεις.

Τι είπε η κ. Μακρή αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υπουργού Παιδείας κου Νίκου Φίλη, με θέμα:

Μαζικές ενάντια σε κάθε εκπαιδευτική και υγειονομική λογική, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία απάντησε στην Ερώτηση, ανέφερε πως στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Πιέσεις και αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή των τοπικών και πολιτικών παραγόντων, έχει απαντήσει η σχολική κοινότητα στην οδηγία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και νυν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Βασίλης Διγαλάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για να του μεταφέρει την «αγωνία των οικογενειών των μαθητών ανά την επικράτεια σχετικά με την πιθανότητα αλλαγών στο υφιστάμενο καθεστώς των τμημάτων των σχολείων».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας πρότεινε, ιδίως για την περίπτωση της Εύβοιας, ακόμα και να καλύψει η Περιφέρεια την μισθοδοσία και την ασφάλιση των εκπαιδευτικών, ώστε να μην προχωρήσει η υποβάθμιση των σχολείων σε περιοχές όπου επλήγησαν πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε επικοινωνία που είχε το iPaidia.gr με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας, δεν διαφαίνεται καμία διάθεση για υποχώρηση στο θέμα των συγχωνεύσεων, ακόμα και σε ειδικές περιπτώσεις, με πηγές να αναφέρουν ότι πρόκειται για σχολεία, ιδίως στην περιφέρεια, που δεν «δικαιολογούν» το να είναι 6θεσια ή 8θέσια με διψήφιο αριθμό μαθητών.