Το , υποστηρίζει ότι ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων λειτούργησαν πάντα με αρχή τους τη νομιμότητα και το ήθος.

Σάλο έχει προκαλέσει η δημόσια καταγγελία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι διευθυντής σχολικής μονάδας της περιοχής αρνιόταν να ενεργοποιήσει τη στο σχολείο γιατί το θεωρούσε προσβλητικό, κάτι που τελικά έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ο διευθυντής δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι η εταιρία φυσικού αερίου που έχει αναλάβει το σχολείο είναι διαφορετική από αυτή που ήταν υπεύθυνη τα τελευταία χρόνια και πως ο δημαρχος δεν είχε μεριμνήσει να γίνει σωστή συντήρηση.

Από την πλευρά τους οι μαθητές του 2ου λυκείου Αλίμου υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τη θέρμανση δεν είχε χρειαστεί να ανάψει. Από σήμερα λειτουργεί κανονικά. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διευθυντή μας και ποτέ δεν υπηρξε θέμα με τη θέρμανση. Μάθαμε ότι από σήμερα άναψαν κανονικά τα καλοριφέρ».

Από τη μεριά του, το σχολείο, υποστηρίζει ότι ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων λειτούργησαν πάντα με αρχή τους τη νομιμότητα και το ήθος.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Κονδύλης σε βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βρισκόταν στη σχολική μονάδα και συγκεκριμένα στο σημείο που ήταν ο καυστήρας αποκαλύπτοντας πως ο διευθυντής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει ανάψει την θέρμανση γιατί «είναι προσβλητικό και μειωτικό για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τόνισε επίσης πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό… Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Μάλιστα όπως αναφέρει στο βίντεο ο κ. Κονδύλης, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ