array(33) {
  ["_edit_lock"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(12) "1663594159:7"
  }
  ["_edit_last"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(1) "7"
  }
  ["_thumbnail_id"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(6) "209668"
  }
  ["onesignal_meta_box_present"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["onesignal_send_notification"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["onesignal_modify_title_and_content"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["onesignal_notification_custom_heading"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    NULL
  }
  ["onesignal_notification_custom_content"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    NULL
  }
  ["response_body"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(113) "{"id":"39127693-aecb-45e4-98b2-3ad6f629dca3","recipients":0,"external_id":"d5490b94-45df-e41b-ddbe-65f37912a3ea"}"
  }
  ["status"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(3) "200"
  }
  ["recipients"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(1) "0"
  }
  ["hefo_before"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(1) "0"
  }
  ["hefo_after"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(1) "0"
  }
  ["_yoast_wpseo_newssitemap-exclude"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(3) "off"
  }
  ["_yoast_wpseo_newssitemap-genre"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(6) "a:0:{}"
  }
  ["_yoast_wpseo_content_score"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(2) "30"
  }
  ["_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(1) "2"
  }
  ["author_name_apopsis"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["_author_name_apopsis"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(19) "field_602e5ea1ff50d"
  }
  ["protinomeno_arthro"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["_protinomeno_arthro"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(19) "field_6020eb6461762"
  }
  ["add_post_in_slide"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["_add_post_in_slide"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(19) "field_6020f9ae65c37"
  }
  ["add_post_in_roi"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["_add_post_in_roi"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(19) "field_60210261bb8b7"
  }
  ["add_post_diada"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["_add_post_diada"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(19) "field_60211cd0e950e"
  }
  ["add_post_diada_next"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(0) ""
  }
  ["_add_post_diada_next"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(19) "field_60212afa891da"
  }
  ["followipaidia"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(681) "

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

" } ["_followipaidia"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_600159e389967" } ["timeless"]=> array(1) { [0]=> string(1) "0" } ["_timeless"]=> array(1) { [0]=> string(19) "field_6049d47b0fb99" } }

Οι των στην Ευρώπη έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Πιο αναλυτικά, οι στα μαγειρικά έλαια και λίπη έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα απότομα, αλλά σημαντικά βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί έχουν επίσης γίνει πολύ πιο , όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτό οφείλεται ιδιαίτερα στη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τις παγκόσμιες αγορές αφού η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν σημαντικοί εξαγωγείς σιτηρών, σιταριού, καλαμποκιού, ηλίανθων και λιπασμάτων.

Τον Αύγουστο του 2022, η τιμή του ψωμιού στην ΕΕ ήταν κατά μέσο όρο 18% υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2021. Πρόκειται για τεράστια αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, όταν η τιμή του ψωμιού ήταν κατά μέσο όρο 3% υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2020.

Οι αυξήσεις δεν ήταν ίδιες σε όλες τις χώρες. Ο υψηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στην Ουγγαρία (+66% τον Αύγουστο του 2022), ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (+33%), την Εσθονία και τη Σλοβακία (και οι δύο +32%).

Εν τω μεταξύ, ο χαμηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής της τιμής του ψωμιού καταγράφηκε στη Γαλλία (+8% τον Αύγουστο του 2022), την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο (και οι δύο +10%).