Αιτήσεις για το Μεταλυκειακό Ετος-Τάξης Μαθητείας

Έως και τη Δευτέρα 26-09-2022 και ώρα 14:00, οι υποψήφιοι μαθητευόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη , ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας: e-mathiteia.minedu.gov.gr όπου έχουν αναρτηθεί σχετικές οδηγίες.

Για την περίοδο 2022-2023:

Έχουν εξασφαλισθεί περισσότερες από 5.000 θέσεις μαθητείας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. να παρακολουθήσουν το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.
Η λειτουργία του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας μετακινήθηκε εκτός ωραρίου λειτουργίας ΕΠΑ.Λ., ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα εύρεσης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Αναβαθμίσθηκε ο ρόλος των Διευθυντών ΕΠΑ.Λ. και Διευθυντών Ε.Κ. σε Υπεύθυνους Εποπτείας της Μαθητείας, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση των τμημάτων μαθητείας σε επίπεδο ΕΠΑ.Λ./Ε.Κ.
Επανασχεδιάσθηκαν οι διαδικασίες στελέχωσης των τμημάτων μαθητείας με εκπαιδευτικό προσωπικό, με στόχο την εύρυθμη και ταχύτερη λειτουργία τους.

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας(Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) εκφράζει τις ευχαριστίες της στους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ και των Ε.Κ., και στα στελέχη διοίκησης της μαθητείας στις Π.Δ.Ε. και στις Δ.Δ.Ε., για τη στήριξη που έδειξαν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και την εμπιστοσύνη της ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους και για την τρέχουσα περίοδο 2022-2023.

ip[
Exit mobile version