Ξεκινάει στη ο  από τον Φεβρουάριο, ενώ την ίδια ώρα επιβάλλεται lockdown για τους μη εμβολιασμένους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα στην Γερμανία επιβάλλεται σε όλη την χώρα που θα αφορά τους μη εμβολιασμένους πολίτες. Για τους μη εμβολιασμένους πλέον θα επιτρέπεται η είσοδος στα φαρμακεία αλλά και στα σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαγρύπνηση σχετικά με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα και πλέον είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν ξεπεραστούν συγκεκριμένοι δείκτες, να κλείσουν και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά την συνάντηση που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον νέο καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με την πρώτη να προειδοποιεί ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «πολύ σοβαρή».

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Όλαφ Σόλτς

Ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ολαφ Σολτς δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την αναχαίτιση της έξαρσης των μολύνσεων στη χώρα του.

Ο Σολτς «είπε ότι αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα», έκανε γνωστό το περιβάλλον του μελλοντικού σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου.

Ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης».