Χωρίς Πανελλαδικές πάνω από τις μισές σχολές της Τριτοβάθμιας!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/04/2016 - 22:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Στη διαπίστωση ότι πάνω από τις μισές σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις με το απολυτήριο ενός αναβαθμισμένου λυκείου, καταλήγει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, σύμφωνα με το πρόεδρο της Αντώνη Λιάκο, που σήμερα μίλησε Στο Κόκκινο Κρήτης 88,4.

Στη συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη, ο κ. Λιάκος υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να διατηρηθούν οι εξετάσεις για τις σχολές μεγάλης ζήτησης, και στη συνέχεια και αφού το σύστημα αποκτήσει αξιοπιστία να αλλάξουν και αυτές οι εξετάσεις.

Για να γίνει όμως αυτό, συνέχισε ο κ. Λιάκος θα πρέπει να υπάρξει γενναία αναμόρφωση του Λυκείου, καθώς σήμερα το Λύκειο είναι καταστραμμένο και αποτελεί διάδρομο για να πάνε οι μαθητές στο Πανεπιστήμιο. Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία απάντησε στις κατηγορίες σύμφωνα με τι οποίες ο διάλογος στηρίζεται σε μνημονιακές υποχρεώσεις και στις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και αναφέρθηκε στον διάλογο που έχει αναπτυχθεί για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ακούστε στο Κόκκινο τη συνεντευξη

Loading...
  • europalso   ideascentral