Χίος: Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η λειτουργία των δομών εκπαίδευσης προσφύγων

ipaidia thumbnail

Στη Χίο θα βρίσκεται σύμφωνα με το Δήμο Χίου προκειμένου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Στο μεταξύ -όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- δυο μέρες πριν, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) στα σχολεία της Χίου, που έχουν επιλεγεί και συγκεκριμένα στα δημοτικά σχολεία Κάμπου, 5ο Βαρβασίου, 2ο Ευαγγελιστρίας, 11ο στο κέντρο της πόλης και 4ο στην Τουρλωτή.

Σήμερα, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομική πηγή, κλήθηκε η αστυνομία επειδή μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου μοίραζαν σχετικά με το θέμα ενημερωτικά έντυπα έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας.

Μετά από τηλεφώνημα στην αστυνομία, από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που συμμετέχουν στην κίνηση των 1.130, στελέχη της Αστυνομίας πήγαν στο σχολείο απ’ όπου και απήλθαν αφού διαπίστωσαν ότι δεν ετελείτο κάποια παράνομη πράξη.

ip[
Exit mobile version