Χανιά: Ενίσχυση απόρων φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις με το «κουτί του φοιτητή»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/02/2019 - 16:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ενίσχυση φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ που σπουδάζουν εκτός Χανίων και οι οικογένειες τους ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου αποτελεί και φέτος στόχο της δράσης «το κουτί του φοιτητή», που υλοποιεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου.

Ήδη, 13 φοιτητές που σπουδάζουν σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Πάτρα, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Λευκάδα και Θεσσαλονίκη έλαβαν τα κουτιά τους που περιείχαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, καθώς και είδη οικιακής και προσωπικής υγιεινής, Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές πολιτών στα κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση, που είναι τοποθετημένα σε τρία επιλεγμένα καταστήματα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ.

«Συνολικά 148 κουτιά έως σήμερα έχουν "ταξιδέψει" σε πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν Χανιώτες φοιτητές, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Κάθε μήνα οι φοιτητές μας παραλαμβάνουν με courier το πακέτο τους, που περιέχει τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι. Η δράση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και έγινε θεσμός, που αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες μας, οι οποίοι συνδράμουν ενεργά, τοποθετώντας προϊόντα στα σημεία που έχουμε υποδείξει ως δήμος», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη δράση, έχουν δοθεί από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης, υποτροφίες σε παιδιά που αποφοίτησαν από το λύκειο και επελέγησαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από το αρχείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso