Βουλή: Ερώτηση για τη σύσταση τμημάτων ένταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/08/2018 - 11:05 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή από 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων : «Σύσταση τμημάτων ένταξης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Κοινός τόπος όλων σήμερα αποτελεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα, παρά τις μαθησιακές δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.
Σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές που αποφοιτούν από τμήματα ένταξης Γυμνασίων, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε τμήματα ένταξης Λυκείων Γενικών ή ΕΠΑΛ καθώς αυτά δεν έχουν συσταθεί ακόμα. Η νομοθεσία προβλέπει ωστόσο τη σύστασή τους, εφόσον υπάρχουν περισσότεροι από 5 μαθητές – απόφοιτοι Γυμνασίου με διαγνωσμένα από το ΚΕΔΔΥ προβλήματα που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Λύκειο.
Ειδικότερα στο Ηράκλειο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα σύστασης Τμήματος Ένταξης προς το Υπουργείο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απαντηθεί.
Επειδή βούληση της Κυβέρνησής μας αποτελεί πάντα η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους με ίσες ευκαιρίες.
Επειδή η σύσταση Τμημάτων Ένταξης σε Λύκεια της χώρας όπου απαιτείται, αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Προτίθεται το Υπουργείο άμεσα να καλέσει τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την υποβολή προτάσεων για σύσταση τμημάτων ένταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso