«Βόμβα» στα πτυχία των φοιτητών του ΤΕΙ Πύργου!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2014 - 16:46 | Author: Newsroom Ipaidia

«Βόμβα» στα πτυχία των φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου έβαλαν…
οι χθεσινές εξελίξεις στη συνεδρίαση της κοσμητείας που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, περίπου 10 υποψήφιοι καθηγητές (μεταπτυχιακοί υπότροφοι και ωρομίσθιοι) αρνήθηκαν τελικά την πρόσληψή τους παρότι είχαν αρχικά εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Συγκεκριμένα, μόλις δύο μεταπτυχιακοί υπότροφοι θα διδάξουν φέτος (συν τέσσερις ωρομισθίους), με συνέπεια να βγουν από το πρόγραμμα πάρα πολλά μαθήματα (ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για 15) από το Α’ , το Γ` και το Ε΄ εξάμηνο!

Μάλιστα, αρχικά είχαν επιλεγεί τρεις καθηγητές, αλλά ο ένας επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά αποχώρησε παρότι είχε ξεκινήσει τη διδασκαλία στο εξάμηνο…

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν απρόσμενη και αιφνιδίασε τη διοίκηση του τμήματος αλλά και τους σπουδαστές, αφού πλέον δημιουργεί «δεδικασμένο» σε αρκετά μαθήματα που δεν διδάχθηκαν ούτε πέρυσι και ελλοχεύει κίνδυνος να μη διδαχθούν ξανά, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στους φοιτητές που τα οφείλουν.

Στόχος πλέον της διοίκησης του τμήματος είναι να γίνουν προσλήψεις διδακτικού προσωπικού για αυτά τα μαθήματα το εαρινό εξάμηνο, διότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για αυτό το εξάμηνο ένεκα του «βρόχου» των 15 εβδομάδων διδασκαλίας.

Σήμερα στις 12 θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση των φοιτητών στο κτίριο της Ρήγα Φερραίου, προκειμένου να ενημερωθούν άπαντες για όσα έχουν συμβεί και πώς πρόκειται να δράσουν για να αποτρέψουν τα τετελεσμένα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Σωκράτης Καπλάνης, δήλωνε κατηγορηματικά πως… «δεν είναι δυνατόν να μη διδαχθούν όλα τα μαθήματα» επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κοσμητεία ως υπεύθυνη.

Είναι φανερό πάντως και στον πλέον αδαή ότι η χθεσινή μαζική παραίτηση καθηγητών –ορισμένοι εξ αυτών δίδασκαν από το 2005 στο τμήμα και φέτος… θυμήθηκαν να αποχωρήσουν– μόνο τυχαία δεν είναι .

Πηγή

Loading...


  • europalso   ideascentral