Το video της ΝΤΡΟΠΗΣ!!! Όταν το βασικό πτυχίο προσπαθεί να υποβαθμίσει το ανώτερο επίπεδο σπουδών

Η αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων αποτελεί κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της παιδείας και αποτελεί κοινή πρακτική σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.. στην Ελλάδα όμως δεν συμβαίνει αυτό!
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που με το νέο σχέδιο νόμου υποβαθμίζει τους διδάκτορες και προάγει απλούς αποφοιτους σχολών.

Ως πότε θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τέτοιους φτηνούς τρόπους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης;;
Είναι κρίμα άνθρωποι σαν αυτούς που το δημιούργησαν να βρίσκονται κοντά σε μικρά παιδιά..

Και για να μην ξεχνάμε ποια είναι τα δύο τμήματα ” Ειδικής Αγωγής” που δημιούργησαν το αισχρό video για να προάγουν τα προσωπικά τους συμφέροντα σας θυμίζουμε πως δημιουργήθηκαν:

Το ΠΤΕΑ Βόλου ιδρύθηκε το 1993. Η εισαγωγή φοιτητών καθυστέρησε, αφού διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι η λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος δεν είναι σύμφωνη με τις σύγχρονες τάσεις στην ειδική αγωγή. Η Πολιτεία αποφάσισε τελικά κι ανακοίνωσε τη μη λειτουργία του Τμήματος. Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων της Μαγνησίας και ισχυρών εκκλησιαστικών παραγόντων και η απόφαση αναθεωρήθηκε εκ’ νέου. Υπό αυτές τις συνθήκες έγινε η πρώτη εισαγωγή φοιτητών το 1998.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής δεν ιδρύθηκε ως παιδαγωγικό τμήμα Ε.Α. Δεν ήταν τμήμα παραγωγής εκπαιδευτικών, όπως προδίδει ο τίτλος του. Οι απόφοιτοι του εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του τμήματος , αλλά και σε θέσεις δασκάλων ειδικής αγωγής.

Μαρία Βασιλείου

ip[
Exit mobile version