To Πανεπιστημίο Δυτικής Μακεδονίας αναδεικνύεται σε πράσινο πανεπιστήμιο

Ένας από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους των Πρυτανικών Αρχών του είναι να καταστεί αυτό ως το πρώτο «Πανεπιστήμιο Μηδενικής Εκπομπής» της χώρας. Αντιλαμβανόμενο την κομβικής σημασίας περίοδο που διέρχεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μετουσιώνοντας τα επί χάρτου γεγραμμένα σε πράξη, προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εν λόγω πρόταση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης χρηματοδότησης αντίστοιχου έργου, ύψους 1.5 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά την εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης στο κεντρικό κτήριο εκπαίδευσης στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Απώτερος στόχος είναι να μετατραπούν σταδιακά και τα υπόλοιπα κτήρια σε όλες τις πόλεις που αυτό εδρεύει, σε κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Τα έργα αυτά είναι εξέχουσας σπουδαιότητας για την ενεργειακή αυτονομία του Ιδρύματος και τη δημιουργία του Πράσινου Πανεπιστημίου, εμβληματικό στόχο του Στρατηγικού του Σχεδιασμού και αναδεικνύουν στην πράξη την αναπτυξιακή δυναμική του Ιδρύματος.

 

ip[
Exit mobile version