Το ΕΚΠΑ σε διήμερη απεργία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2018 - 10:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε διήμερη , στις 7 και 8 Μαρτίου, προχωρά η πλειονότητα των συλλόγων διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές στις απολαβές της.

Μάλιστα, οι σύλλογοι χαρακτηρίζουν την απεργία προειδοποιητική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Ειδικότερα έχουν αποφασίσει να απεργήσουν οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής (ΕΚΠΑ), της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΕΚΠΑ), της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ), της Ιατρικής (), της Οδοντιατρικής (ΕΚΠΑ) και της Φιλοσοφικής (ΕΚΠΑ). Ουσιαστικά, λείπουν οι σύλλογοι διδασκόντων που έχουν έδρα στο κέντρο της Αθήνας.

«Η απεργία έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της τραγικής μισθολογικής υποβάθμισης των πανεπιστημιακών, την οποία επιχειρεί να παγιώσει πλέον το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) έχει ζητήσει από τους συλλόγους κάθε πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμη και σε 48ωρη απεργία.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα αύριο Τρίτη θα υπάρχουν αποφάσεις για απεργία και από άλλους συλλόγους στο ΕΚΠΑ και σε άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Η ΠΟΣΔΕΠ έχει προγραμματίσει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας και την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής (ΕΚΠΑ), της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΕΚΠΑ), της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ), της Ιατρικής (ΕΚΠΑ), της Οδοντιατρικής (ΕΚΠΑ) και της Φιλοσοφικής (ΕΚΠΑ) αποφάσισαν στις Γενικές τους Συνελεύσεις και προχωρούν σε διήμερη προειδοποιητική απεργία στις 7 και 8 Μαρτίου 2018. Η απεργία έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της τραγικής μισθολογικής υποβάθμισης των πανεπιστημιακών, την οποία επιχειρεί να παγιώσει πλέον το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ να συνταχθεί μαζί μας, να αγκαλιάσει τα αιτήματα και να καλέσει όλους τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ της χώρας να συμμετάσχουν στη διήμερη προειδοποιητική απεργία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ

Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ακαδημαϊκής επιβίωσης για κάθε έναν από μας και κοινή υποχρέωση όλων μας απέναντι στο λειτούργημά μας και το Πανεπιστήμιο που υπηρετούμε.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

• Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.

• Να αρχίσει τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

• Να αυξήσει τη δημόσια χρηματοδότηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί δυσανάλογα υψηλό ποσοστό περικοπών.

Οι Σύλλογοί μας σε συνεργασία με την ΠΟΣΔΕΠ και άλλους Συλλόγους μελών ΔΕΠ θα πραγματοποιήσουν παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, στο γραφείο του Υπουργού κ. Κ. Γαβρόγλου την Τετάρτη 7/3/2018 ώρα 12.00 και την Πέμπτη, 8/3/2018, την ίδια ώρα, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο του Αναπλ. Υπουργού κ. Χουλιαράκη.

Εάν οι προειδοποιητικές απεργίες μας δεν βρουν ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας».

Loading...


  • europalso   ideascentral