Το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για τη συνταξιοδότησή τους με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/04/2016 - 13:22 | Author: Newsroom Ipaidia

Λαβαμε στο ipaideia.gr ενημρωτικό σημείωμα από τον Αιρετό Κ.Υ.Σ.Π.Ε Παληγιάννη Βασίλειο σχετικά με το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για τη συνταξιοδότησή τους με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

iPaideia.gr

Το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για τη συνταξιοδότησή τους με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιλέξουν πότε θα παραιτηθούν, ακόμα κι αν έχουν συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Αντιμετωπίζονται ως β' κατηγορίας υπάλληλοι. Η υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών πραγματοποιείται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Φέτος λόγω Πάσχα τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης παραίτησης ορίστηκε η 4η Μαΐου 2016.

Η διαδικασία αυτή έχει επιπτώσεις στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα φέτος ο αυστηρός προσδιορισμός του χρόνου υποβολής των αιτήσεων στερεί τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτηθούν με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κι όχι μ' αυτό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση, το οποίο θα επιφέρει μεγάλη μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Η αδικία που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί δεν αμφισβητείται., γι' αυτό και θεωρώ εύλογο το αίτημα όλων όσων θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του προβλεπόμενου χρόνου, ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών να γίνει με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Το εύλογο και δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών πρέπει και είμαι σίγουρος, ότι θα γίνει αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών αλλά και της ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνω πως ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, ήδη έθεσε στις 19-4-16 υπόψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί, σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντα στη διάθεσή σας Παληγιάννης Βασίλειος

Loading...


  • europalso   ideascentral