"Την Παρασκευή απεργούμε-διαδηλώνουμε – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για μόνιμους διορισμούς"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2018 - 17:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ζ' ΣΕΠΕ Θεσ/νίκης:Συνάδελφοι/ισσες, Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Παρασκευής 2 του Μάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις, η κατάληψη του υπουργείου Παιδείας, η μαζική συνέλευση και τα νέα συλλαλητήρια που έγιναν στις 9 του Μάρτη, δείχνουν με σαφήνεια ότι ο κόσμος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας, αλλά και γενικότερα ο κόσμος της εκπαίδευσης έχει τη διάθεση να διεκδικήσει αποφασιστικά μαζικούς τώρα!

Απέναντι στην πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και απροκάλυπτης αμφισβήτησης των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση κατ’ εντολήν Ε.Ε., ΟΟΣΑ και μεγάλου κεφαλαίου…

Απέναντι στον νέο εμπαιγμό του υπουργού Παιδείας που υπόσχεται να ανακοίνωση τον αριθμού των διορισμών, με την άδεια της Ε.Ε., μετά την 4η αξιολόγηση από τους θεσμούς, τον Οκτώβρη του 2018, δηλαδή όγδοη χρονιά με μηδενικούς διορισμούς…

Με αποφάσεις της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. και των ΕΛΜΕ και με κυρίαρχα αιτήματα τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με εκείνα των μονίμων συναδέλφων

Την Παρασκευή 16 του Μάρτη, στη 1μ.μ. απεργούμε, διαδηλώνουμε για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας,
στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου

Διεκδικούμε:

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικά κριτήρια και το πτυχίο και την προϋπηρεσία, χωρίς πλαφόν στην προϋπηρεσία και προσοντολόγια
Διορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές – Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.

Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια – Όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο- Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων -Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών – Άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή.
Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου.
Να συσταθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες οργανικές θέσεις για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κάλυψη όλων των κενών στην Ειδική Αγωγή – Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.

Όχι στις συγγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων – Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή – Όχι στα πληθωρικά τμήματα – μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του Π.Δ. 79.
Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Κάλυψη των απωλειών και απόδοση όλων των χαμένων κλιμακίων.
Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση – Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες του πρωινού/3 τελευταίες του απογευματινού κύκλου ή του ολοήμερου) ώστε μαζί με την 3ωρη στάση που κήρυξε η ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού/3 πρώτες του απογευματινού) η ημέρα να μετατρέπεται σε απεργία (και να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα για τη μετάβαση στη διαδήλωση της Αθήνας).

Ο Σύλλογός μας, μαζί με άλλους Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας, θα συμβάλλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων συναδέλφων/ισσών επιθυμούν να συμμετέχουν στο πανελλαδικό στην Αθήνα, με την ενοικίαση λεωφορείου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΜΗ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso