Τηλεκπαίδευση: Έτοιμες τάξεις και αναβαθμίσεις της πλατφόρμας e-me

Αναπληρωτές - ΟΠΣΥΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις στην Ενισχυτική Διδασκαλία

: Μια πολύ σημαντική αναβάθμιση θα δουν οι χρήστες της αυτή την εβδομάδα, που θα απλοποιήσει οριστικά τη διαδικασία πρόσκλησης μελών και δημιουργίας κυψελών-τάξεων: οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκουν πλέον στην e-me τα σχολεία και τα τμήματα όπου διδάσκουν, με έτοιμες τις λίστες με τους μαθητές/τριές τους για κάθε τμήμα.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα υλοποιήθηκαν στην e-me πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις, βελτιώνοντας την ταχύτητα, την απόδοση και τη σταθερότητά της, ώστε να υποστηρίξει τον μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό χρηστών και να προσφέρει μια πολύ θετική συνολική εμπειρία χρήστη, ενώ προστέθηκαν νέες λειτουργίες, ικανοποιώντας τις ανάγκες των μελών της.

Μεταξύ άλλων, αναβαθμίστηκαν οι εφαρμογές:

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις σε διάφορα τμήματα της e-me, όπως:

Προστέθηκε δυνατότητα επισύναψης αρχείων Scratch (.sb, .sb2, .sb3) και OpenOffice/LibreOffice (.odt, odp, ods κ.ά) σε εργασίες, απαντήσεις, ανατροφοδοτήσεις.

Η αρχική σελίδα της e-me αναδιαμορφώθηκε και ενημερώθηκε, ώστε να βρίσκει κανείς εκεί συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το επιμορφωτικό και υποστηρικτικό υλικό (dschool.edu.gr/trainingmaterial/), καθώς και άλλα στοιχεία, όπως νέα και ανακοινώσεις, συχνές ερωτήσεις, σελίδες της e-me στα κοινωνικά δίκτυα, κανάλι της e-me στο YouTube κ.ά.

Όσον αφορά το υλικό επιμόρφωσης για την e-me, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 100 βίντεο tutorials από την εκπαιδευτική κοινότητα της e-me που παρουσιάζουν και επεξηγούν όλες τις λειτουργίες και εφαρμογές της. Στον ιστοχώρο «e-me FROM ALL» στη διεύθυνση https://dschool.edu.gr/emefromall/, που δημιουργήθηκε από την ομάδα της e-me, θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα επιμορφωτικά βίντεο που αναπτύσσονται για την e-me, από την εκπαιδευτική κοινότητα της e-me και όχι μόνο, καθώς και ιστοδιαλέξεις, μαθήματα και παρουσιάσεις.  Ο ιστοχώρος ενημερώνεται συνεχώς!

Τέλος, σύντομα η e-me θα διασυνδεθεί με την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης webex μέσω του app «e-me webex» που αναπτύσσεται από την ομάδα της e-me, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα αφενός στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν ένα μάθημα (webex meeting) στο webex και να διαμοιράζουν τον σύνδεσμο απ’ ευθείας σε όλα τα μέλη της κυψέλης/τάξης τους και αφετέρου στους μαθητές/τριες, να έχουν συγκεντρωμένους και ταξινομημένους όλους τους συνδέσμους για τα μαθήματα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι e-me (e-me.edu.gr) είναι ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός χώρος εργασίας και συνεργασίας για όλους τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς και περιλαμβάνει ποικίλα ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον με σύγχρονη και φιλική εμφάνιση, μπορείτε να συνεργάζεστε, να επικοινωνείτε, να αποθηκεύετε και να ανταλλάζετε αρχεία, να δημιουργείτε περιεχόμενο και να αναδεικνύετε την εργασία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και σχολείων. Στην e-me έχετε τις παρακάτω δυνατότητες:

Η ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού, στο πλαίσιο του έργου Ψηφιακό Σχολείο (dschool.edu.gr).

ip[
Exit mobile version