Τι συμβαίνει όταν αντιγράψει κανείς στις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2014 - 14:39 | Author: Newsroom Ipaidia

Μαθητές που επιχειρούν να αντιγράψουν, θορυβούν και δε συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών μηδενίζονται αν δίνουν εξετάσεις σε μάθημα που εξετάζεται ενδοσχολικά.

Φυσικά μηδενίζονται και οι μαθητές που βρεθούν να αντιγράφουν.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο άρθρο 20 του ΦΕΚ65/2006. Παράλληλα στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στην αίθουσα της εξέτασης τετράδια, τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, διορθωτικό, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπει ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων και η ΚΕΕ.

Σε περίπτωση που βρεθεί ο μαθητής να έχει κάποιο από τα παραπάνω μέσα ή αντικείμενα τότε απομακρύνεται από την αίθουσα με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και ύστερα από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα αν πρόκειται για μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας και βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον μαθητή και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο της μέλη και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso