Τι αναφέρει το Υπ. Παιδείας για θέματα της παιδείας που είναι σε εξέλιξη

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο

Ειδικότερα, για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, μέχρι και τις 9/6 θα διεξαχθεί η διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων, η ανακοίνωση των υποψηφίων, η υποβολή και εκδίκαση ενστάσεων, καθώς επίσης και η εκλογή εφορευτικών επιτροπών στους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και η ανακοίνωση των τελικών πινάκων των υποψηφίων. Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η οποία θα είναι μυστική, στους συλλόγους διδασκόντων θα πραγματοποιηθεί στις 10/6.

Με βάση τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες, στις 12/6 θα αναρτηθούν οι πίνακες με την τελική βαθμολογία των υποψηφίων, στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης. Την τελική απόφαση τοποθέτησης διευθυντών θα λάβει ο οικείος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, έως τις 18/6, μετά από την κατάθεση και εκδίκαση ενστάσεων και σχετική πρόταση από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η αντίστοιχη διαδικασία για την επιλογή υποδιευθυντών θα διαρκέσει από τις 18/6, που θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος, έως και τις 22/6, που θα ληφθούν οι αποφάσεις. Η σχετική ψηφοφορία προγραμματίζεται για τις 18-19 Ιουνίου.

Παράλληλα, με βάση νομοσχέδιο, που συνέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετική απόφαση του Τ. Κουράκη, με την οποία γίνεται η επανασύσταση των καταργηθέντων κλάδων – ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και οργανικών θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται δε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναμονή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί προς διαβούλευση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

newsbeast.gr
ip[
Exit mobile version