Θεσσαλονίκη: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα

Θεσσαλονίκη: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα

Νέο πανεκπαιδευτικό θα γίνει από φοιτητές σπουδαστές και γονείς ενάντια στο του το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:30.

Οι αντιδράσεις τους εστιάζονται στην πρόβλεψη θέσπισης Ομάδας Πανεπιστημιακής Προστασίας Ιδρυμάτων, ορίου φοίτησης, πειθαρχικού δικαίου και νέου συστήματος υπολογισμού της βάσης εισαγωγής.

Με συνθήματα: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!», συνεχίζουν τη δράση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενάντια στην ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου για την Παιδεία.

«Μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου το απόγευμα της Πέμπτης οι φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν πάρει ήδη αγωνιστική απόφαση μεταθέτουν την ώρα του συλλαλητηρίου στις 17.30 στο άγαλμα Βενιζέλου ώστε να βρίσκονται οι φοιτητές στον δρόμο την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου και να δηλώσουν ακόμη μια φορά πλατιά την καταδίκη τους”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι.

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικοί φορείς και σωματεία έκαναν ξεκάθαρο πως η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα πετύχουν να βάλουν στο γύψο τον αγώνα και τις συλλογική διεκδίκηση, πως δεν θα καταφέρουν να παγώσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας. Το νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί εξ’ αρχής από το σύνολο των φοιτητών αλλά και όλης της κοινωνίας», επισημαίνουν.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πορεία ενάντια στο ν/σ Κεραμέως, με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου, πάνω από 1000 διαδηλωτές διέσχισαν τους δρόμους της πόλης (Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη) και κατέληξαν στο ΥΜΑΘ. Προκλητική η παρουσία της αστυνομίας, αφού πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ κινούνταν περιμετρικά καθ’όλη τη διάρκεια.

Στο ΥΜΑΘ η συγκέντρωση διαλύθηκε από την αστυνομία με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν και σήμερα οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, στις 13.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Όπως λένε, «παλεύουμε ενάντια:

Στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Στις διαγραφές φοιτητών – τη θέσπιση ορίων φοίτησης

Στη πανεπιστημιακή αστυνομία, τις κάμερες, τις κάρτες εισόδου, τις πειθαρχικές διώξεις, τις χουντό-απαγορεύσεις

Στη μείωση εισακτέων. Κάτω η βάση εισαγωγής και οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής!
Στην επιβολή διδάκτρων»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !