Θεσσαλονίκη: Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, παιδιά ενημερώθηκαν για τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/11/2018 - 10:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Για τα δικαιώματά τους και την αξία της εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον ενημερώθηκαν παιδιά όλων των ηλικιών μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η δράση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού – 20η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την UNICEF από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν μέσα από και πρωτότυπες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που υλοποιήθηκαν με τη στήριξη των οργανώσεων Solidarity Now, ΑΡΣΙΣ και METAδραση τα παιδιά να μάθουν τα δικαιώματά τους, να αντλήσουν πληροφορίες για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και να ενημερωθούν για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους.

Στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η δράση «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» ήταν και το photobooth για φωτογραφίες με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 20η Νοεμβρίου, την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος εστιάζει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων, από κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών – κυρίως ενάντια στον εκφοβισμό και την βία.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso