Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι γονείς το "κυνήγι" για μια θέση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2018 - 15:52 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το "κυνήγι" για μια θέση στους και ξεκινούν από σήμερα χιλιάδες γονείς στον , καθώς μέχρι και τις 31 Μαΐου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις των παιδιών τους για τη νέα σχολική περίοδο 2018– 2019. Ωστόσο, οι διαθέσιμες θέσεις αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 20% λόγω της προσαρμογής στις απαιτήσεις του νέου Προεδρικού Διατάγματος που τίθεται σε ισχύ, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FΜ".

Οι μηχανικοί του δήμου επισκέπτονται όλους τους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ελέγχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τις αναγκαίες προσαρμογές, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός της δυναμικότητας των μαθητών.

"Έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που φέρνει τα πάνω – κάτω στους παιδικούς σταθμούς. Με τις αλλαγές που έγιναν υπολογίζεται πως θα υπάρχει μια μείωση στη δυναμικότητα της τάξεως του 20% για το νέο έτος. Είναι ένα σοβαρό θέμα, διότι οι ανάγκες στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι πολύ περισσότερες από τις ήδη υπάρχουσες θέσεις" είπε ο κ.Λεκάκης.

Πέρυσι στο δίκτυο των είχαν φιλοξενηθεί 1.300 παιδιά και άλλα 600 στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος ο συνολικός αριθμός εκτιμάται πως θα "πέσει" γύρω στα 1.600 παιδιά και βρέφη.

Σύμφωνα με τον κ.Λεκάκη, η διοίκηση του δήμου θα αναζητήσει λύσεις και νέους χώρους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων γονέων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

"Είναι υπαρκτό το πρόβλημα και το έχουν όλοι οι δήμοι. Σε αρκετά σημεία ο νόμος κινείται στο σωστό πλαίσιο, καθώς θέτει θέματα ασφάλειας των παιδιών, τα οποία έπρεπε να είναι αυτονόητα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, δημιουργούνται θέματα με τον υπολογισμό του αριθμού των μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν στις υποδομές. Πιστεύω ότι θα λύσουμε με κάποιους τρόπους το πρόβλημα και θα καλύψουμε τις ανάγκες για την καινούργια χρονιά" πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς 2018 2019

Loading...


  • europalso   ideascentral