Αναβολή πήρε πάλι η εκδίκαση της υπόθεσης μιας 17χρονης μαθήτριας από καθηγητή της στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με το thesstoday, μετά από αίτημα της υπεράσπισης, στο δικαστήριο θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες δύο καθηγήτριες που ήταν παρούσες στην εκδρομή, όπου, όπως κατήγγειλε η ανήλικη μαθήτρια, ο 67χρονος καθηγητής της την πλησίασε και τη θώπευσε στα οπίσθια, στη Νέα Παραλία.

Ο καθηγητής φυσικής του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, μετά του δικηγόρου του ζήτησε να εξεταστεί από παιδοψυχολόγο η ανήλικη, ενώ έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλλει ερωτήσεις ώστε να τις θέσει ο ειδικός στο κορίτσι. Ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, καθώς η 17χρονη δεν είχε μέχρι τώρα εξεταστεί από παιδοψυχολόγο.

Η ημερομηνία της 16ης Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού ελήφθησαν υπόψη οι πανελλαδικές εξετάσεις για τις οποίες ετοιμάζεται η νεαρή, ώστε να μην αποσπαστεί από τη μελέτη της.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα που του άσκησε ο εισαγγελέας, ειδικότερα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Σε σχολική εκδρομή του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία στις 16/03, ο 67χρονος που διδάσκει φυσική στο σχολείο φέρεται να θώπευσε στα οπίσθια την ανήλικη, η οποία κατήγγειλε μαζί με τη μητέρα της το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου. Οι αρχές εν συνεχεία προχώρησαν στη σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.