Θέμα μη καταβολής υπερωριών για βραδυνές δραστηριότητες εκπαιδευτικών

Σε μια εκ πρώτης όψεως ακατανόητη ενέργεια που ωστόσο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην εκπαίδευση προέβη ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατ. Αττικής. Σε καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τη μη καταβολή υπερωριών σε εκπαιδευτικούς για την βραδυνή ενημέρωση γονέων από την ιδιοκτησία των εκπαιδευτηρίων ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, ο κύριος Διευθυντής, αντί να επιβάλει το νόμο που ορίζει σαφώς ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα εκπαιδευτικών πέρα από το 30ωρο, αλλά και μετά τη λήξη της λειτουργίας του σχολείου θεωρείται υπερωριακή, ανοίγει ζήτημα μη καταβολής των υπερωριών υποβάλλοντας ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Με αυτό του το ερώτημα ο κύριος Διευθυντής ανοίγει μείζον ζήτημα και για τη δημόσια εκπαίδευση. Επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα και με το Ν. 1566/85 δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ακριβώς το ίδιο ωράριο και τις ίδιες αρμοδιότητες, τυχόν μη καταβολή υπερωριών στους μεν θα μετακυλιστεί και στους δε.

Καλούμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να κλείσουν οριστικά το ζήτημα που ανοίγει ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και το οποίο θα έδινε την αφορμή για να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη τραγικές εργασιακές σχέσεις σε πολλά ιδιωτικά σχολεία.

 

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version