Τέλος στην ομηρία των αποφοίτων των ΙΕΚ μετά από παρέμβαση του Β. Οικονόμου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2014 - 16:59 | Author: Newsroom Ipaidia

"Τέλος στην απίστευτη «ομηρία» και ταλαιπωρία των αποφοίτων των ΙΕΚ και των οικογενειών τους φαίνεται να βάζει το… Υπουργείο Παιδείας μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου (Αρ.

Πρωτ. 7398/1.4.2014). " αναφέρει στην ανακοίνωση του ο βουλευτής.

Και συνεχίζει: "Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών μας απάντησε ότι 15 ημέρες μετά την κατάθεση της παραπάνω ερώτησής μας, υπεγράφη η πολυαναμενόμενη από τους αποφοίτους των ΙΕΚ Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκκρεμούσε στα συρτάρια του Υπουργείου τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2014 και ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης.
Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ίδια ερώτηση περιγράφει μια απίστευτη γραφειοκρατία από το 2012 όταν και διεξήχθησαν για τελευταία φορά οι συγκεκριμένες εξετάσεις πιστοποίησης.

Δεσμεύεται μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας ότι από τη στιγμή που έληξε και η δική του «ομηρία» από το Υπουργείο Οικονομικών θα προκηρυχθούν άμεσα οι αναγκαίες για τους αποφοίτους εξετάσεις.

Παρά το ότι τελειώνει επιτέλους η ιδιότυπη αυτή ομηρία χιλιάδων νέων συμπολιτών μας, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι παραμένουν σε αυτή τη χώρα ανεπηρέαστα και ακλόνητα τα δεινά της γραφειοκρατίας και οι μόνες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα εγκαίρως είναι όσες συνδέονται με την αποταμίευση δόσεων χρηματοδότησης για τη χώρα."
Loading...


  • europalso   ideascentral