Σχολείο μόρφωμα: Δεκάδες κενά – ενισχυτικές υπό διωγμό – ολοήμερα που υπολειτουργούν – εκπαιδευτικοί λάστιχο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2017 - 23:28 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων Ανατολικής Αττικής  – Για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 3-10-2017 (ΑΡΙΘΜ. Πράξη 33) – Δεκάδες κενά + ενισχυτικές υπό διωγμό + συμπληρώσεις μπαλώματα + ολοήμερα που υπολειτουργούν ή …δε λειτουργούν + εκπαιδευτικούς λάστιχο = Σχολείο μόρφωμα

Για τις τροποποιήσεις τοποθετήσεων –Συμπλήρωση ωραρίου –Αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Και σ’ αυτό το ΠΥΣΠΕ επαναλήφθηκαν τα φαινόμενα
 να επιλέγονται συμπληρώσεις ωραρίων όλων των ειδικοτήτων, και των ΠΕ 05-07, χωρίς να υπάρχουν σ’ αυτές διδακτικές ώρες του αντικειμένου τους.
 να συνεχίζεται το γενικευμένο αλαλούμ στα σχολεία με τις συμπληρώσεις που στέλνονται με άσχετα ωράρια που "περισσεύουν" !!
 Καταργώντας ακόμη και την Υπ. Απόφαση Φίλη η Δ/νση Ανατολικής Αττικής μετακινεί με προφορικές εντολές εκπαιδευτικούς που καλύπτουν πάγιες ανάγκες πρωινού διδακτικού αντικειμένου στο όνομα των αναγκών των σχολείων!
Με αυτές τις τακτικές η Διεύθυνση διαλύει τα προγράμματα και τη λειτουργία των σχολείων κάθε λίγο και λιγάκι με μια επιπλέον συμπλήρωση ή ανάθεση που τα αλλάζει όλα, ενώ τα σχολεία αδυνατούν πλέον, αθροιστικά με τα ήδη υπάρχοντα κενά, να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία τους.
Πρώτοι που φυσικά την πληρώνουν είναι οι μαθητές καθώς το σχολείο , μετατρέπεται σ’ ένα εύπλαστο μόρφωμα με χαρακτηριστικά γενικευμένου μπαλώματος . Οι παιδαγωγικές αρχές ακρωτηριάζονται και οι εκπαιδευτικοί, μετατρέπονται σε λάστιχο .
Διαφωνώντας με την επιλεγμένη κάλυψη των κενών – τοποθέτηση, με τις απαράδεκτες συμπληρώσεις ωραρίων ειδικοτήτων και με τις συνέπειες που αυτές επιφέρουν, δηλώσαμε ότι δεν τις νομιμοποιούμε καταθέτοντας το σκεπτικό μας για πρόβλεψη 2 επιπλέον ωρών υποστηρικτικού παιδαγωγικού έργου για κάθε εκπαιδευτικό ειδικότητας, σε κάθε σχολείο όπου διατίθεται και οι οποίες θα συνυπολογίζονται ως μέρος του υποχρεωτικού ωραρίου του.
Απόρριψη αιτημάτων σχολικών μονάδων για χορήγηση ενισχυτικής διδασκαλίας
Η Δ/ντρια εκπαίδευσης εισήγαγε στο ΠΥΠΣΕ εκτός ημερησίας διάταξης, τα αιτήματα σχολείων για χορήγηση ενισχυτικής διδασκαλίας με στόχο την απόρριψή τους. Με τη σύμφωνη γνώμη των διορισμένων μελών και επικαλούμενη ένα νόμο παντελώς ανεδαφικό, μη εφαρμόσιμο από καμία άποψη απέρριψε τα αιτήματα =ανάγκες των σχολείων.
Οι αιρετοί καταψηφίσαμε την αρνητική εισήγηση της και καλέσαμε το συμβούλιο να θέσει παιδαγωγικά κι όχι γραφειοκρατικά –νομικά κριτήρια όσον αφορά τη διάθεση των ωρών. Καμία απάντηση δεν πήραμε από τη διοίκηση στο ερώτημα μας για το τι θα γίνουν οι πλεονάζουσες αυτές ώρες.
Με αυτόν τον τρόπο η Δ/ντρια ευθυγράμμισε την αδικία μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών!
Πρόσφατα με ερμηνεία προϊσταμένου ΕΣΠΑ , προσβάλλοντας κατοχυρωμένα δικαιώματα και παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία για την ενισχυτική οι αναπληρωτές διευκρινίζει ότι δεν μπορούν να αναλάβουν ενισχυτική διδασκαλία!!
Δε θα αποδεχτούμε καμία διάκριση μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών! Καλούμε το υπουργείο να ανακαλέσει μια τέτοια απαράδεκτη ερμηνεία !
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να διαθέσουν τις ώρες βάσει των πραγματικών αναγκών των μαθητών τους, να συντάξουν και να υλοποιήσουν άμεσα τα ωρολόγια προγράμματα τους στη λογική αυτή και μόνο!
Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους που έχουν απόλυτη επίγνωση της σχολικής πραγματικότητας να σεβαστούν τις αποφάσεις των συλλόγων αποδεχόμενοι προγράμματα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα. Δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν από τον παιδαγωγικό τους ρόλο συντασσόμενοι με ένα διοικητικό πλαίσιο ολοένα και πιο αυταρχικό που αδιαφορεί για τα επιμέρους προβλήματα μαθητών και περιορίζεται σε μια λογιστική διαχείριση ωρών.
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Ενημερώσαμε τη διευθύντρια για την πρόθεση παραίτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δεν πήραν βελτίωση θέσης και απαιτήσαμε την επανεξέταση των αιτημάτων τους πριν την επόμενη φάση προσλήψεων. Εμμένει σε αρνητική στάση και καλεί όποιον θέλει να παραιτηθεί, να το κάνει άμεσα.
Καμία μέριμνα για τα παιδιά πρόσφυγες
Κανένας σχεδιασμός από μέρους της Δ/νσης για την εγγραφή προσφυγοπαίδων στα σχολεία και τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής όταν η υποβολή αιτημάτων για την ίδρυση τους εκπνέει 11/10.
Για τις προϋπηρεσίες αναπληρωτών
Μετά από μετά από αντιπαραθέσεις χρόνων, επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις συλλόγων Π.Ε. και αιρετών θα καταβληθούν φέτος εγκαίρως τα προσωρινά Μ.Κ σε 356 συναδέλφους για τους οποίους υπήρχαν στοιχεία στη Δ/νση ή από άλλες Δ/νσεις Π.Ε. Εκκρεμούν στοιχεία και προσμέτρηση Μ.Κ. σε 156 συναδέλφους. Θα ακολουθήσει έλεγχος γνησιότητας για μεταπτυχιακά που δεν έχουν ήδη λάβει συνάφεια.
Για τον Ορισμό Προϊσταμένων Ν/γείων για το Σχολικό έτος 2017

Το ΠΥΣΠΕ όρισε προϊστάμενες νηπιαγωγείων βάσει των θετικών δηλώσεών τους. Σε περίπτωση αρνητικών δηλώσεων σε μια σχ. μονάδα τοποθετήθηκε η αρχαιότερη συνάδελφος. Το ίδιο κριτήριο τηρήθηκε και σε περιπτώσεις που οι θετικές αιτήσεις ήταν παραπάνω από μία.

Χορηγήθηκαν άδειες έργου άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 9 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία δυο συναδέλφων για μισθολογική εξέλιξη.

Για όλα τα ζητήματα των κενών στα σχολεία, των απορρίψεων ενισχυτικών και των υπολοίπων αρνητικών εξελίξεων
Τη Δευτέρα 9/10 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από τους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ στη Δ/νση Αν. Αττικής Λ. Λαυρίου 150 & Ανδρίκου 4 – Γλυκά Νερά και ώρα 13:30 μμ.

Loading...
  • europalso   ideascentral