Σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ στις ΔΥΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/05/2018 - 20:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Δράση «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» υλοποιείται με Δικαιούχο και Κύριο του Έργου την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και με Συνδικαιούχους φορείς το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) Διόφαντος και την Αυτοτελή Διεύθυνση Κτηριακής Και Υλικοτεχνικής Υποδομής (Α.ΔΙ.ΚΤ.Υ.ΥΠ.).

Μεταξύ των κυρίων ενεργειών της Δράσης είναι και η υποστήριξη στελέχωσης των Δ.Υ.Ε.Π. με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) και με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.).

 

Συγκεκριμένα:

"Για την υποστήριξη της λειτουργίας των ΔΥΕΠ προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ΕΒΠ και ΕΕΠ. Οι προσλήψεις γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα όσα ορίζονται στην υπ’ αρ. 180647/ΓΔ4 ΚΥΑ (3502/τ.Β’/31-10-2016) «Ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία, συντονισμός και πρόγραμμα εκπαίδευσης των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), κριτήρια και διαδικασία στελέχωσης των εν λόγω δομών». Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/ΕΒΠ/ΕΕΠ προσλαμβάνονται με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για απασχόληση πλήρους ή μειωμένου ωραρίου. Πέραν της υπ’ αρ. 180647/ΓΔ4 ΚΥΑ (3502/τ.Β’/31-10-2016) το ΥΠΠΕΘ εκδίδει πρόσθετες οδηγίες/αποφάσεις/εγκυκλίους κ.λπ. για την ομαλή λειτουργία των ΔΥΕΠ και του έργου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΒΠ/ΕΕΠ."

 

Ωστόσο έως σήμερα δεν έχει γίνει πρόσληψη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Δ.Υ.Ε.Π., γεγονός το οποίο δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των πολυπαραγοντικών προβλημάτων και καταστάσεων που αντιμετωπίζει η άκρως ευαίσθητη ομάδα των προσφυγόπουλων, τα οποία βιώνουν πολλαπλές πιέσεις και δυσκολίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με αναπηρίες, διακρίσεις λόγω φύλου, γλώσσας, διαχείρισης του τραύματος κ.λ.π.

 

Ας ελπίσουμε πως το Υπουργείο θα "δεί" το ζήτημα αυτό για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., για στελέχωση των Δ.Υ.Ε.Π., από του χρόνου, το 2018-19.

Βασίλης Βούγιας

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso