"Σχετικά με την πολιτική φίμωση σε σχολείο της Καλλιθέας"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2018 - 12:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στις 17/10/2018 στάλθηκε στον Σύλλογο και σε σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης καταγγελία από συνάδελφο που συμμετέχει στην ΑΣΕ του Συλλόγου Καλλιθέας Μοσχάτου στην οποία ισχυριζόταν και κατήγγειλε την πολιτική φίμωση της παράταξής του με την καταστροφή αναρτημένης αφίσας, ενώ καλούσε τον Σύλλογο να επιληφθεί άμεσα.

Συλλ. ΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου

Στις 18/10/2018 έγινε συνεδρίαση του Συλλόγου όπου αποφασίστηκε η επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στο σχολείο στο οποίο αναφερόταν η καταγγελία, για να ενημερωθεί και να συζητήσει με τους/τις συναδέλφους.

Στις 22/10/2018 διαπαραταξιακή επιτροπή από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. πήγε στο σχολείο και συζήτησε με όλους τους/τις συναδέλφους. Όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι ζήτησαν από τον καταγγέλλοντα να μεταφέρει την αφίσα που είχε αναρτήσει στο τζάμι του γραφείου και να την τοποθετήσει στον απέναντι τοίχο του χώρου του γραφείου ή στην πόρτα ή στον πίνακα ανακοινώσεων (μέσα στον ίδιο χώρο).

Όλοι οι συνάδελφοι ήταν κατηγορηματικοί:

Από κανέναν δεν υπήρξε παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ούτε μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν ενεργό Σύλλογο Διδασκόντων όπου πάντα εκφράζονται με απόλυτη ελευθερία και δημοκρατία όλες οι απόψεις.

Από κανέναν δεν επιχειρήθηκε πολιτική ή συνδικαλιστική φίμωση, ούτε καταστράφηκε συνδικαλιστικό – πολιτικό υλικό παράταξης. Συνεπώς οι ισχυρισμοί της καταγγελίας είναι πλήρως αβάσιμοι και εντελώς ανυπόστατοι.

Το εκπαιδευτικό κίνημα και ο Σύλλογός μας έχει δώσει μάχες για ουσιαστικές δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική διαδρομή όλων των παρατάξεων και όλων των συναδέλφων που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους, με απόλυτη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες βάσης, στις γενικές συνελεύσεις και στους ενεργούς, δυνατούς και αποφασιστικούς Συλλόγους Διδασκόντων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσανατολιστούν στα μεγάλα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, στα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα των σχολείων και των μαθητών μας.

Loading...


  • europalso   ideascentral