"Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για κενά-πλεονάσματα"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2019 - 20:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 37423/Ε2 – 8/3/2019

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν συνιστά έκπληξη το στοιχείο του αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά ζητήματα, όπως π.χ. ο υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων.

 

Με την εγκύκλιό σας στις 8/3/2019 ζητάτε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν τους σχετικούς πίνακες και το αργότερο (!) στις 13/3/2019 οι οικείοι Διευθυντές Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν στο σύστημα τον πίνακα Γ΄. Με δεδομένο ότι 9,10,11/3 ήταν αργίες, πρακτικά όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει εντός μίας εργάσιμης. Γνωρίζουμε επίσης ότι επίκειται η ανακοίνωση του νέου ωρολογίου προγράμματος της Γ΄ (Νέου) Λυκείου, με σοβαρό το ενδεχόμενο μείωσης των ωρών διδασκαλίας και, σε κάθε περίπτωση, αλλαγής τους.

 

Επειδή μεσολάβησε το τριήμερο του Καρναβαλιού, αναρωτιόμαστε λοιπόν αν η …έμπνευση για την εγκύκλιο εμπεριέχει βακχικές επιδράσεις.

 

Κύριοι, ας είμαστε επιτέλους σοβαροί μία φορά! Αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο. Απαιτούν συνεδριάσεις των συλλόγων και εκτίμηση από τα οικεία ΠΥΣΔΕ (η σχετική στήλη φυσικά απουσιάζει…).

 

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κάθε χρόνο τα κενά αυξάνονται και ο τρόπος να καλύπτονται δεν είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί, αλλά η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, η κατάργηση μειώσεων ωραρίου για εργαστήρια κ.ά.

Αυτές είναι αλήθειες που – για να μείνουμε στο κλίμα των ημερών – δεν μασκαρεύονται.

Ζητάμε:

  • Να δοθεί, από σήμερα 12/3/2019, τουλάχιστον μία εβδομάδα περιθώριο για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.
  • Να δοθούν εξηγήσεις από την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ για τους λόγους της περιγραφείσας σπουδής.
  • Να καλυφτούν τα κενά στην Εκπαίδευση με μόνιμους και μαζικούς διορισμούς.
Loading...
  • europalso   ideascentral