“Σχετικά με τα κενά των αναπληρωτών στις ειδικότητες ΠΕ04.04 και ΠΕ04.01 και τις αδικίες του ΠΥΣΔΕ

ipaidia thumbnail

 Ανακοινώθηκαν από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης τα κενά για την τοποθέτηση της ειδικότητας ΠΕ04 στους αναπληρωτές. Τόσο η διαδικασία προσδιορισμού των κενών  που ακολουθήθηκε στο ΠΥΣΔΕ, όσο και ο τρόπος συμψηφισμού των κενών αποδεικνύουν  μεγάλες αδικίες σε βάρος της ειδικότητας των ΠΕ04.04 και ΠΕ04.02.

 

Για να τους αναπληρωτές, το ΠΥΣΔΕ συνεχίζει να καταργεί τη δυνατότητα που ισχύει για τους μόνιμους, να έχουν τη δυνατότητα της

 

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις έγκαιρα από τη Δευτέρα 14/10 καταθέσαμε συνολική πρόταση στη Διεύθυνση για τον προσδιορισμό των κενών. Βασικά στοιχεία της πρότασης που καταθέσαμε, την οποία και κοινοποιούμε στους συναδέλφους,  ήταν:   οι δύο ειδικότητες να πάρουν το σύνολο των ωρών που αντιστοιχούν στις ειδικότητές τους, να ισχύσουν παρόμοια κριτήρια όπως στις τοποθετήσεις των μονίμων, τα κενά να δίνονται με μέσο όρο τις 20 ώρες, να γίνεται συμψηφισμός σχολείων που να διευκολύνει τα προγράμματα των σχολείων και να μην εξοντώνει με τις μετακινήσεις τους συναδέλφους, κ.ά. Από την πρόταση που καταθέσαμε κενά σχολείων και συμψηφισμοί σχολείων έγιναν αποδεκτά και περιέχονται στην πρόταση της Διεύθυνσης. Απαιτούμε όμως από τη Διεύθυνση που είναι και χρέος της να διατηρεί τα ίδια κριτήρια για όλους τους αναπληρωτές.  Να δώσει και στους συναδέλφους των δύο ειδικοτήτων ΠΕ04.04 και ΠΕ.04.01, όπως έκανε με την ειδικότητα ΠΕ03, να κάνουν και τις δικές τους προτάσεις. Οι αλλαγές με τα κενά και τον συμψηφισμό σχολείων που θα προτείνουν να συμπεριληφθούν στα κενά που κατέθεσε η Διεύθυνση και να κοινοποιηθούν ξανά τα κενά. Οι αναπληρωτές να καταθέσουν νέες αιτήσεις και μετά να γίνουν τοποθετήσεις τους. Αυτήν τη διαδικασία άλλωστε δεν την απέκλεισε ο ΔΔΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας των Βιολόγων αναπληρωτών.

 

ip[
Exit mobile version