Στην Ουγγαρία για τον δεύτερο αγώνα η “Student Formula ART18” του ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/07/2018 - 17:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στην Ουγγαρία βρίσκεται ήδη η ομάδα "Student Formula ART18" του ΑΠΘ, προκειμένου να συμμετάσχει με το νέο της μονοθέσιο στον δεύτερο κατά σειρά αγώνα της, έχοντας στις "αποσκευές" της την 7η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης και τη 10η στη συνολική κατάταξη.

Η ελληνική ομάδα που θα ολοκληρώσει τις φετινές της υποχρεώσεις στην απαιτητική Γερμανία τον Αύγουστο, είχε μια ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία στον πρώτο της αγώνα, αφού απέσπασε αποτελέσματα που πιστοποιούν την ποιότητα της δουλειάς που οδήγησε στη δημιουργία του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου, του ART18.

"Η κούραση και ο κόπος όλων των μελών της ομάδας απέδωσε καρπούς στον πρώτο διαγωνισμό και τώρα αγωνιζόμαστε ακόμη πιο σίγουροι για τον δεύτερο διαγωνισμό και βάζουμε στόχο να κατακτήσουμε ακόμη καλύτερη θέση" τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9FM" η υπεύθυνη επικοινωνίας και media της ελληνικής ομάδας, Χριστίνα Πολίτη.

Επιτυχημένη η παρθενική εμφάνιση του νέου μονοθέσιου ART18

Στον αγώνα στο Βαράνο της Ιταλίας, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Formula Student FSAE και ολοκληρώθηκε πριν από μερικά 24ωρα οι φοιτητές του ΑΠΘ βρέθηκαν να αγωνίζονται χωρίς τεχνικά ή άλλα προβλήματα, αν και επρόκειτο για την πρώτη εμφάνιση του νέου αυτοκινήτου: "Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά μεγάλες ομάδες από όλη την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο, με τις πιο σημαντικές από αυτές να προέρχονται από την Ευρώπη. Καταφέραμε να κατακτήσουμε την 7η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης καθώς και να τερματίσουμε στη 12η θέση στο αγώνισμα της αντοχής (σ.σ endurance & efficiency) και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί περάσαμε πάρα πολύ σημαντικές ομάδες από όλη την Ευρώπη και έτσι πήραμε τη 11η θέση overall στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού της Ιταλίας κάτι που μας κάνει πάρα πολύ χαρούμενους".

Η δε 11η θέση overall στον διαγωνισμό της Ιταλίας επετεύχθη μεταξύ 52 ομάδων, εκ των οποίων μόνο το 40% κατάφερε να τερματίσει στο πιο απαιτητικό αγώνισμα, αυτό της αντοχής: "Εκτιμώ πως το αυτοκίνητο απέδωσε όπως το είχανε στο μυαλό τους τα παιδιά που ήταν υπεύθυνα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή και πρώτος αγώνας ήταν στην ουσία το 'ζέσταμα' για όλη την ομάδα μας" σημείωσε.

Στη μάχη του δεύτερου αγώνα, αυτού της Ουγγαρίας

Σύμφωνα με την κα Πολίτη, η ομάδα εμφανίζεται φέτος αρκούντως δυνατή, ώστε να συνεχίζει πλέον στην Ουγγαρία όπου βρίσκεται για να ανταποκριθεί στις εκεί αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Ο συγκεκριμένος αγώνας, ο διαγωνισμός με την ονομασία FS east που είναι σε εξέλιξη είναι αγώνας στον οποίον συμμετέχουν "περί τις 110 ομάδες με τις κατηγορίες των βενζινοκίνητων, των ηλεκτροκίνητων και των driverless, χωρίς οδηγό δηλαδή, οχημάτων" και περιγράφεται από τη νεαρή φοιτήτρια ως γεγονός υψηλών απαιτήσεων.

"Εδώ συμμετέχουν τεράστιες ομάδες, έχουν έρθει και πολλές γερμανικές ομάδες οι οποίες είναι και οι καλύτερες παγκοσμίως και τώρα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και τέτοιες, ακόμη καλύτερες ομάδες και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, να ετοιμαστούμε σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο στον τελευταίο διαγωνισμό, αυτόν του Αυγούστου" σημείωσε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη επικοινωνίας της ART18.

Στη Γερμανία τον Αύγουστο για τον 3ο και πιο απαιτητικό αγώνα

Αμέσως μετά την πίστα της Ουγγαρίας και με την ολοκλήρωση της συμμετοχής της ελληνικής ομάδας στον συγκεκριμένο αγώνα απομένει και ο υψηλότερος στόχος που είναι μια διάκριση στον τρίτο αγώνα, αυτόν της Γερμανίας, τον κορυφαίο σε όλο το καλεντάρι του 2018. "Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και μέχρι τη Γερμανία έχουμε ένα διάστημα βελτίωσης" ανέφερε η κα Πολίτη που χαρακτήρισε συνολικότερα τη συμμετοχή των Ελλήνων φοιτητών ως μια εμπειρία μοναδική: "Είμαστε τόσο κοντά και τόσο μακριά σε σχέση με τους άλλους λαούς (…) Τόσο κοντά γιατί προσπαθούμε να βγάλουμε ένα αυτοκίνητο όλοι, και τόσο μακριά γιατί βλέπεις τη διαφορετική ιδέα του καθενός, την προσπάθεια, την εμπειρία και τους στόχους του. Κάθε ομάδα θέτει διαφορετικούς στόχους σε μια χρονιά, παίρνεις εικόνες, συναναστρέφεσαι με διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, είναι μια πολύ μεγάλη, υπέροχη εμπειρία" κατέληξε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral