Στην Ηλεία ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ για την εκδήλωση «Μόνιμοι Αναπληρωτές, ένα κοινωνικό πρόβλημα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2018 - 19:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στην Ηλεία θα βρεθεί το Σάββατο ο Πρόεδρος της κ.Αθανάσιος Κικινής αλλά και μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας για τη σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και η ΕΛΜΕ Ηλείας με θέμα : «Μόνιμοι , ένα κοινωνικό πρόβλημα».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εν ζωή αναπληρωτή Φυσικής Αγωγής Επαμεινώνδα Θώμου, και έχει σκοπό να αναδειχθούν οι πολύπλευρες κοινωνικές συνέπειες του φαινομένου των μόνιμων αναπληρωτών, να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη, αλλά και να εκφραστούν οι αναπληρωτές, οι οποίοι γενικά απέχουν και δηλώνουν απογοητευμένοι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και πρακτικές.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα ΠΕΔ στον Πύργο Ηλείας στις 19:30 και θα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου της αναπληρώτριας Ελένης Αργυροπούλου, και συγγραφέα του βιβλίου «Η μαμά μου αναπληρώτρια δασκάλα», τοποθετήσεις αναπληρωτών με βιωματικές εμπειρίες.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο αναπληρωτής μουσικός και δημιουργός του τραγουδιού «Μόνιμοι αναπληρωτές», ο οποίος με τη βοήθεια του μουσικού Γιώργου Γκιντζίρη θα έχουν την μουσική επιμέλεια.

Το μήνυμα από την Ηλεία θα σταλεί παντού με το ψήφισμα που θα υιοθετηθεί από όλους τους παρόντες.

"Οι αναπληρωτές δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας.Οι μόνιμοι αναπληρωτές πάνω από 10 και 15 χρόνια συνιστούν κοροϊδία ανεπίτρεπτη για Ευρωπαϊκή χώρα. Οι αναπληρωτές είναι επιστήμονες που έχουν ανάγκη να εργαστούν, έχουν ανάγκες προσωπικές και οικογενειακές και δε μπορούν να εργάζονται τη μια στον Έβρο και την επόμενη χρονιά στην Κρήτη. Είναι παιδαγωγοί και θέλουν να συνδεθούν με τους μαθητές τους, γι’ αυτό δεν πρέπει να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο κι από τόπο σε τόπο! Είναι το μέλλον της εκπαίδευσης και πρέπει να μονιμοποιηθούν επιτέλους για να λειτουργήσουν με επάρκεια τα σχολεία!"

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso