Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ. Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το εαρινό εξάμηνο! Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο εμπαιγμού σε βάρος των .

Με πρόσφατες δηλώσεις η ανακοίνωσε ότι οι φοιτητές που βρίσκονται με τις οικογένειές τους θα μπορούν να γυρίσουν στην πόλη σπουδών για διάστημα τριών ημερών μονάχα προκειμένου να ξενοικιάσουν το φοιτητικό τους σπίτι!
Εκατοντάδες φοιτητές σε κάθε πόλη αυτή την περίοδο απαιτούν να ανοίξουν οι το εαρινό εξάμηνο για να γυρίσουν στις σπουδές τους.

Χιλιάδες οικογένειες ζούνε στην αβεβαιότητα όλον αυτόν τον καιρό γιατί δε γνωρίζουν αν και πότε θα συνεχιστούν οι πρακτικές και κλινικές ασκήσεις, τα εργαστήρια ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις σπουδές και τη ζωή τους. Εδώ και εβδομάδες φοιτητές από όλη τη χώρα καταγγέλουν ότι δεν μπορούν- γιατί κάτι τέτοιο δε προβλέπεται!!- να γυρίσουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στην πόλη σπουδών τους στην οποία φτάνουν τα , εκεί όπου έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για να μπορέσουν έστω να συμμετάσχουν στην. Όχι μόνο βρίσκονται ένα χρόνο μακριά από το αλλά πλέον έχουν αποκλειστεί και από την πόλη και το σπίτι τους!
Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω, όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό λέει στους φοιτητές να ξενοικιάσουν τα σπίτια τους και να παραιτηθούν από την προοπτική για σπουδές! Επιβεβαιώνει ότι είναι επιλογή της εδώ και ένα χρόνο να κρατάει τα Πανεπιστήμια κλειστά και ότι έχει σχέδιο για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και καταστολή δια ζώσης! Η κυβέρνηση είναι υπόλογη στους όλης της χώρας που εξαναγκάζονται να παρατείνουν το χρόνο σπουδών τους, που θα πάρουν ελλιπές πτυχίο χωρίς δια ζώσης εργαστήρια, παραδόσεις, χωρίς την αναγκαία γνώση. Είναι υπόλογη στους που πάσχισαν να περάσουν στις και δεν έχουν δει τη σχολή ούτε από μακριά.
Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι τα κυβερνητικά σχέδια για «λουκέτο» στα Πανεπιστήμια, καταστολή σε βάρος των φοιτητών και διαγραφές δε θα περάσουν!
Εδώ και τώρα να πάρουν τα μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές το εαρινό εξάμηνο, να γίνουμε ξανά φοιτητές!
• Με ευθύνη Υπουργείο διοικήσεων να εξασφαλιστεί ότι οι φοιτητές που το επιθυμούν θα γυρίσουν στον τόπο σπουδών τους άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση.
• Να δοθεί μηνιαίο στεγαστικό επίδομα σε κάθε φοιτητή που νοικιάζει σπίτι σε όσους έκαναν ή θα ξεκινούσαν
• Με ευθύνη Υπουργείου και διοικήσεων να στεγαστεί κάθε φοιτητής που δεν πήρε δωμάτιο στη φοιτητική εστία
• Ολοι οι εστιακοί να διατηρήσουν τα δωμάτια τους, να πάψει τώρα κάθε είδους «χαράτσι» και επιβάρυνση.
• Να υπάρξει εναλλακτική πρόβλεψη για όσους δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εξεταστική.