Σοβαρό πρόβλημα ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/09/2018 - 13:21 | Author: Newsroom Ipaidia

– Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α) – Για πρώτη χρονιά φέτος προκύπτει σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ φέτος, καθώς θα πρέπει να παρουσιαστούν όλοι υποχρεωτικά στην έδρα της ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, έως τη στιγμή που δημοσιεύεται αυτή η ανακοίνωση, δεν βρέθηκε λύση, ώστε να μην αναγκαστούν όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία με ό,τι συνεπάγεται σε επίπεδο οικονομικής επιβάρυνσης και όχι μόνον.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου, η απαίτηση για αυτοπρόσωπη παρουσία των αναπληρωτών στην έδρα της ΠΔΕ βασίζεται στους οδηγούς υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτικών περιοχών. Δεν είναι, δυστυχώς, η μόνη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αν δεν βρεθεί μια λύση άμεσα και μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα ανακοίνωσης των τοποθετήσεων των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, πολλοί συνάδελφοι θα βρεθούν στη δεινή θέση να πρέπει να ταλαιπωρηθούν με πολύωρα συνεχόμενα ταξίδια και να επιβαρυνθούν έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Και για να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι, ας σκεφτούμε ένα συνάδελφο, κάτοικο Κω που θα πρέπει να υπογράψει σύμβαση για να εργασθεί σε δομή ΕΑΕ του νησιού στο οποίο διαμένει. Με τα τωρινά δεδομένα, ο άνθρωπος αυτός, άνεργος μέχρι σήμερα, θα πρέπει να ταξιδέψει στη Σύρο (ταξίδι διάρκειας μισής ημέρας), να μείνει εκεί για μια ή δύο ημέρες, να υπογράψει τη σύμβασή του για πέντε λεπτά και στη συνέχεια να ταξιδέψει για τη Ρόδο (άλλη μισή μέρα ταξίδι) όπου θα αναλάβει υπηρεσία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου. Και μετά από όλα αυτά θα ταξιδέψει ξανά για να επιστρέψει στην Κω.

Ήδη η συνθήκη απασχόλησης σε καθεστώς αναπληρωτή είναι δυσμενής και συνεπάγεται εργασιακή ανασφάλεια, άγχος και διαστήματα ανεργίας με ασάφεια ως προς το μέλλον. Όταν σε αυτό προστίθεται ο παραλογισμός που περιγράψαμε παραπάνω, μιλάμε για έλλειμμα ήθους, λογικής και αξιοπρεπούς μεταχείρισης ανθρώπων που προσφέρουν για χρόνια στο δύσκολο χώρο της ειδικής αγωγής.

Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει άμεση ρύθμιση, ώστε να μπορούν οι αναπληρωτές να αναλαμβάνουν υπηρεσία, τουλάχιστον στην έδρα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην οποία τοποθετούνται.

Περιμένουμε κάποιες εξελίξεις ως τη Δευτέρα το πρωί και διατηρούμε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες που έχουμε ξεκινήσει, θα έχουν αποτέλεσμα.

Θα επανέλθουμε με ενημέρωση, εφόσον έχουμε κάποια νεότερη πληροφόρηση.

Loading...
  • europalso   ideascentral