Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Δ.Ε.Π.Π.Σ. με αρ.Πρωτ.141848/Δ6/11-09-2015 είχαν προκηρυχθεί 52 θέσεις καθηγητών για τη στελέχωση των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων. Κατόπιν ανάρτησης οριστικού πίνακα κατάταξης των υποψηφίων αναπληρωτών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία με ημερομηνία 06.10.2015, πραγματοποιήθηκαν στις 15.10.2015, στις 03.11.2015 συνολικά 25 προσλήψεις αναπληρωτών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. Ακολούθησε στις 03.12.2015 η , χωρίς όμως να καλυφτεί στο μεγαλύτερο μέρος το πρόβλημα των κενών στα Πειραματικά Σχολεία, τα οποία μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 25. Κι ενώ διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιάς και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα, ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών.

Αναλογιζόμενοι τα κενά στους καθηγητές, αλλά και το πρωτόγνωρο μεγάλο διάστημα που αυτά παραμένουν, δημιουργούνται μεγάλα μαθησιακά προβλήματα και πολλές χαμένες διδακτικές ώρες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν δύνανται να εκπληρωθούν οι στόχοι του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, μεταξύ των οποίων πρέπει να είναι η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υψηλής ποιότητας παιδείας για όλους, που συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών.

Κατανοώντας την δύσκολη κατάσταση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που δεν έχουν επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην διεκδίκηση προσλήψεων εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί βάσει των ακαδημαϊκών προσόντων και της εμπειρίας τους από την ΕΠ.Ε.Σ. και είναι σε θέση να υπηρετήσουν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τα παραπάνω, καλούμε το Υπουργείο καλύψει άμεσα τα κενά των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, με προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η ομαλή εκπαίδευση και πρόοδος των μαθητών.

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version