Σκόπιμη η δημιουργική ασάφεια ωρολογίου προγράμματος νηπιαγωγείου

Η σκόπιμη δημιουργική ασάφεια του ωρολογίου προγράμματος του νηπιαγωγείου

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, με αλλαγή στο διδακτικό αντικείμενο του ολοήμερου προγράμματος της 3ης διδακτικής ώρας, μετά από έντονες δικές μας πιέσεις, δείχνει ότι αν πραγματικά υπήρχε ουσιαστικός διάλογος με τη βάση των εκπαιδευτικών και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία θα είχαμε μια ουσιαστική και τεκμηριωμένη διαμόρφωση του προγράμματος.

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα με περισσή δημιουργική ασάφεια, προσπαθώντας να κερδίσει επικοινωνιακά εκπαιδευτικούς και γονείς, αποτελεί δείγμα μιας πρόχειρης αντιμετώπισης των σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την προσχολική Εκπαίδευση, με επιχειρήματα αμφίβολα και κίβδηλα.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Σε ότι αφορά τη θεσμοθέτηση του ωραρίου :

Απαιτούμε ουσιαστικό διάλογο για την διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου, τόσο σε ότι αφορά το ωράριο των νηπιαγωγών, όσο και το νέο τύπο ολοήμερου νηπιαγωγείου.

Υπερασπιζόμαστε το σχολείο της ποιότητας και όχι το σχολείο των μνημονίων και των περικοπών.

Tα κεκτημένα του κλάδου έγιναν ζητούμενα …οι αγώνες και οι διεκδικήσεις είναι μπροστά μας…. χωρίς εκπτώσεις …για το νηπιαγωγείο που παλεύουμε εδώ και χρόνια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!

Για την ομάδα Νηπιαγωγών Κατσαρή Γεωργία Κορωναίου Βέτα Νάτσια Ελευθερία

ip[
Exit mobile version