Σύστημα διορισμών: "Οι ρυθμίσεις στο πεδίο των κοινωνικών κριτηρίων είναι προδήλως αντισυνταγματικές"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2019 - 10:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αξιότιμοι κ. Υπουργέ, κ. Βουλευτές.Σήμερα ενώπιον σας στην Βουλή των Ελλήνων, συζητείται το σχέδιο νόμου, στο οποίο προσδιορίζεται ένας νέος τρόπος καταρτίσεως πινάκων διοριστέων-αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα χέρια σας και στην ψήφο σας κρίνεται το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων αλλά και χιλιάδων μικρών παιδιών, των οποίων οι γονείς με τις προωθούμενες αλλαγές, θα μείνουν άνεργοι από τη νέα σχολική χρονιά!

Συντονιστική Επιτροπή Αδιόριστων Πολυτέκνων Εκπαιδευτικών

Οφείλουμε λοιπόν να σας υπομνήσουμε τα εξής:

Οι προωθούμενες στο άρθρο το οποίο τιτλοφορείται ως « αξιολογικών πινάκων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης» και συγκεκριμένα , παράνομες και δεν αντικατοπτρίζουν ένα κοινωνικό κράτος δικαίου.

Είναι προφανές ότι εξ΄ αυτών των ρυθμίσεων βάλλεται η πολύτεκνη οικογένεια. Προφανώς για εμάς είναι μονόδρομος η δικαστική προσβολή και ακύρωση της μελλούσης προκηρύξεως, η οποία θα στηρίζεται στις διατάξεις αυτές.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε το παραδεκτό και το βάσιμο της προσβολής αυτής της πράξης (και του νόμου κατ΄ επέκτασιν), καθώς και το αναμενόμενο νομικό αποτέλεσμά της: Ακύρωση της προκήρυξης! Η ακύρωση της προκήρυξης θα σημάνει και την ταυτόχρονη ακύρωση των διορισμών ή των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι για την ευαισθησία σας, τόσο για την παιδεία όσο και για την οικογένεια, και επειδή θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θέλετε να συνεχισθεί το εργασιακό αυτό καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το οποίο θα συνεχισθεί αν λάβετε σήμερα αποφάσεις που δεν συνάδουν με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία,

Σας καλούμε να μελετήσετε τις προτάσεις μας, τις οποίες υποβάλλαμε δια υπομνήματος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Ιδίως η υπ΄ αριθμ. β΄ πρότασή μας : «πρόσληψη των πολυτέκνων με ποσοστό τουλάχιστον 20%, ανά κλάδο ΠΕ/ΔΕ, με παράλληλη πρόταξη τους στην δήλωση προτίμησης περιοχών τοποθέτησης, έναντι των υπολοίπων προσληφθέντων (80%), τυγχάνει και νομικά και πολιτικά και ηθικά εφικτή. Είναι μια λύση η οποία ακολουθείται παγίως από τον ΑΣΕΠ σ΄ όλες τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και η οποία θα λύσει πολλά προβλήματα που θα ανακύψουν σε διαφορετική περίπτωση.

Loading...
  • europalso   ideascentral