ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το Υπουργείο Παιδείας είναι η συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας

Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, από τον Ιούλιο και έπειτα, είναι η αναίρεση βημάτων προόδου, καθώς και η ακύρωση πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πόσο λίγο υπολογίζει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των Τμημάτων αυτών εντασσόταν στο σχέδιο ανάπτυξης των ιδρυμάτων και στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν νομοθετηθεί μετά από προτάσεις των πανεπιστημιακών αρχών. Επιπρόσθετα, η ακαδημαϊκή έναρξη λειτουργίας τους ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των ιδρυμάτων, τα οποία γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους, ενώ είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωσή τους.

Η διεύρυνση των δυνατοτήτων μόρφωσης της νεολαίας στο δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται ένα ακόμη πλήγμα. Πλήγμα δέχεται και η ελληνική περιφέρεια, τα περιφερειακά πανεπιστήμια και η ανάπτυξη που θα μπορούσε να επιφέρει η λειτουργία των νέων τμημάτων. Αντί ανάπτυξης, κλειστές πόρτες και κατεδάφιση.

Η μόνη μέριμνα του είναι η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, το κλείσιμο των σχολών, οι περικοπές των δαπανών και η μείωση του αριθμού εισακτέων. Όπως δηλώνει ευθαρσώς και ο υπό διορισμό νέος πρόεδρος του ΙΕΠ: «το ρολόι των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2014 και να ξαναχτιστεί αυτό που γκρεμίστηκε στην τετραετία 2015-2019».

ip[
Exit mobile version