ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για τη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/06/2020 - 12:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων εξετάσεων, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποτελεί απόφαση που -έστω και καθυστερημένα- ικανοποιεί το αίτημα χιλιάδων μαθητών και οικογενειών της Περιφέρειας και που ευθυγραμμίζεται με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ανακοίνωσε έπειτα από σοβαρές πιέσεις και προβληματισμούς για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στο φόντο της πανδημίας, τη σύσταση νέων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα (ελεύθερο & γραμμικό σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά μαθήματα) σε:

Ρέθυμνο (θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Κρήτης),
Ξάνθη (θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας),
Αχαΐα (Πάτρα & Αγρίνιο: θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου).

Στη Θεσσαλονίκη θα εξετάζονται οι υποψήφιοι της Θεσσαλίας, της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας εκτός της Ξάνθης), ενώ στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής θα εξετάζονται οι υπόλοιποι μαθητές.

Ήδη από τα τέλη Μαΐου, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το θέμα στη Βουλή, τονίζοντας πως «οι μαθητές, πέραν του άγχους των εξετάσεων, επιβαρύνονται με την ταλαιπωρία ενός πολυήμερου ταξιδιού από και προς τα εξεταστικά κέντρα. Επίσης, η μετακίνηση, η διαμονή σε ξενοδοχεία και ο συγχρωτισμός μαθητών και συνοδών από όλη τη χώρα στα εξεταστικά κέντρα δύναται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των υποψηφίων και των οικογενειών τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούσαν άμεσα μέτρα για την προστασία των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, καθώς και τη συγκρότηση τοπικών εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

   

  • ideascentral

   europalso