Συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με τον Γ. Δ/ντή του Υπουργείου Παιδείας της Παλαιστίνης

Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με τον Γ. Δ/ντή του Υπουργείου Παιδείας της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της 1ης Κοινής Υπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Παλαιστίνης

Με την υπογραφή Διακήρυξης για την Εγκαθίδρυση μικτής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας – Παλαιστίνης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της 1ης Κοινής Υπουργικής Επιτροπής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ανανέωση της Μορφωτικής Συμφωνίας και συμφωνήθηκε η αύξηση του αριθμού Παλαιστινίων φοιτητών που θα μπορούν να φοιτούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η ενίσχυση των ακαδημαϊκών υποτροφιών και η διερεύνηση δυνατοτήτων για ακαδημαϊκές συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημίων Ελλάδας και Παλαιστίνης. Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων, μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και έγινε δεκτή η πρόσκλησή του να επισκεφθούν ελληνικά Πανεπιστήμια. Τέλος, πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα της Ειδικής Αγωγής στα σχολεία, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει σημαντική εμπειρία.

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version