Συνάντηση φοιτητών με εκπροσώπους επιχειρήσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2018 - 11:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η μεγαλύτερη συνάντηση φοιτητών, πανεπιστημιακών και εκπροσώπων επιχειρήσεων με στόχο τη ανάσχεση του brain drain στη χώρα και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα, έγινε την Τετάρτη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Έτσι, οι εκπρόσωποι από εβδομήντα τρεις επιχειρήσεις της χώρας συνάντησαν πάνω από 500 απόφοιτους του Ιδρύματος ψάχνοντας τα αυριανά στελέχη τους.

Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ίδρυμα και το Γραφείο Διασύνδεσης του επί 25 έτη. Τα τελευταία από αυτά όμως, η «συνάντηση» αυτή, έχει ενισχυθεί και επεκταθεί με στόχο την απορρόφηση από μεγάλες εταιρείες των νέων υπερεξειδικευμένων επιστημόνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Πάντως, όπως λένε οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό συμμετοχής των εταιριών αυξήθηκε σημαντικά. «Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ανατροφοδότηση προκύπτει ότι πάνω από 50% των συμμετεχόντων φοιτητών και αποφοίτων βρίσκει εργασία εντός 6 μηνών από την εκδήλωση» δηλώνει χαρακτηριστικά στο in.gr η καθηγήτρια του Ιδρύματος Ειρήνη Νικάνδρου, επιστημονική υπεύθυνη του Μονάδας Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης του με την Αγορά Εργασία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμ. Γιακουμάκης που δήλωσε ότι «οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν σημαντική ευκαιρία, αφενός για την αγορά εργασίας να γνωρίσει νέους επιστήμονες υψηλής κατάρτισης, και αφετέρου για τους φοιτητές μας να διεκδικήσουν θέσεις απασχόλησης». «Επίσης, αποτελεί ευκαιρία για το πανεπιστήμιο να καταγράψει ανάγκες της αγοράς εργασίας και να τις λάβει υπόψη του στην αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών του. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους φοιτητές μας υψηλή επιστημονική κατάρτιση με προοπτική απασχόλησης».

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις επιβεβαιώνουν μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, με κοινούς στόχους, τη διεύρυνση των επαγγελματικών προοπτικών των νέων και την υποστήριξη των υγιών επιχειρήσεων με το ανθρώπινο δυναμικό, που θα τις βοηθήσει να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν» λέει από την πλευρά της στο in.gr η κυρία Τέσσα Μίχου εκπρόσωπος στην εκδήλωση από την πλευρά του ΣΕΒ.

Τι δήλωσαν για τα παραπάνω οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων; Από την πλευρά της Grant Thornton η κυρία Σταυρίνα Χιώτη αναφέρει ότι «Χαιρόμαστε που ήμασταν κομμάτι όλης αυτής της συντονισμένης προσπάθειας. Είμαστε πάντα κοντά σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Η κυρία Βασιλική Βολιώτη από την Mars Hellas Α.Ε. προσθέτει ότι «στόχος της εταιρείας μας είναι να γνωρίσουμε ταλέντα τα οποία θα ενταχθούν στην ομάδα μας και θα εξελιχθούν μαζί μας και ο στόχος αυτός επετεύχθη».

Loading...


  • europalso   ideascentral