Συνάδελφοι μήπως έχουμε ανέβει μόνοι μας στο κρεβάτι του Προκρούστη; (Του Δ. Τσιριγώτη)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2014 - 10:16 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΒΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΎΣΤΗ ;

Που φτάσαμε ; Να ψάχνουμε απελπισμένα για μερικά μόρια αξιολόγησης παραπάνω.

Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαστε η χαρά του κάθε νεοφιλελεύθερου υπουργού. Δηλαδή του δίνουμε το δικαίωμα να περηφανεύεται ότι υπό την απειλή και μόνο της αξιολόγησης κατάφερε να τρέχουμε οι πιο πολύ εκπαιδευτικοί για την απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών , για ΤΠΕ , για Β΄ επίπεδο , για MASTER και διδακτορικά.

Έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό θα είμαστε οι πιο προσοντούχοι εκπαιδευτικοί του κόσμου. Και με τόση εθελοδουλία θα είμαστε και οι πιο κακοπληρωμένοι επίσης. Και μην αρχίσετε ορισμένοι να λέτε : «και που είναι το κακό στο να έχουμε μερικά προσόντα παραπάνω ;».

Το κακό είναι το κίνητρο.

Και όπως λέμε στους μαθητές μας ότι δεν πρέπει να έχουν σαν κίνητρο μόνο τους βαθμούς καλό είναι να μην γινόμαστε και εμείς οι ίδιοι στυγνοί βαθμοθήρες. Επίσης μη μου πείτε ότι τα επιπλέον προσόντα αναβάθμισαν και τη διδασκαλία σας γιατί τότε κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ ως ειλικρινή απάντηση είναι ότι το κάνουμε γιατί φοβόμαστε μη χάσουμε τη δουλειά μας. Μήπως όμως στην προσπάθεια να μην χάσουμε τη δουλειά μας στο τέλος απολέσουμε τελείως το ρόλο μας ;

Και η δουλειά μας γίνει η δουλίτσα μας. Και αν κάποιοι θέλουν να ξεχωρίσουν και να είναι πολύ ψηλότεροι από τους άλλους ας θυμούνται ότι οι περισσότεροι πανύψηλοι είναι λίγο σκυφτοί.

Ας αναμετρηθούμε λοιπόν με το δικό μας μπόι αφήνοντας τις συγκρίσεις κατά μέρος και ας κατεβούμε από το κρεβάτι του Προκρούστη στο οποίο ανεβήκαμε οικειοθελώς.

Του Δημήτρη Τσιριγώτη

Loading...


  • europalso   ideascentral