ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/04/2016 - 13:42 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»

Παροικιά – 84400, Πάρος

Τηλέφωνο : 22840 –28154

Fax : 22840 —

28153

e-mail : [email protected]

blog: http://sillogos-pe-parou-antiparou.blogspot.gr/

Προς:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Χ.ΣΑΡΑΝΤΙΝΟ

Κοινοποίηση:

ΣΧΟΛΕΙΑ/ΜΕΛΗ/ΔΟΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ SITE/M.M.E

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Κ’ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Α.Π. : 34

Πάρος ,Πέμπτη 21/4/2016

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου για απόφαση υπέρ των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών

Η νέα τροπολογία (βλ: άρθρο35,για τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών, του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση)έρχεται να διαλύσει τους αναπληρωτές και να τους αφήσει στην ανεργία απαξιώντας για τη χρόνια προϋπηρεσία τους στο κράτος.

Αναπληρωτές είναι οι εκπαιδευτικοί που περιπλανιούνται με μια βαλίτσα στο χέρι. Που κάθε καλοκαίρι μένουν άνεργοι και μετρούν αν τους φτάνουν τα ένσημα για το ταμείο. Που δεν ξέρουν αν του χρόνου θα έχουν δουλειά. Που ακόμα κι όταν εργάζονται, το κάνουν χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Που η αξία των σπουδών τους, της προϋπηρεσίας τους και των λοιπών εφοδίων που το κράτος τους κάλεσε να αποκτήσουν, αμφισβητούνται από το ίδιο το κράτος!

ΟΜΩΣ

Όταν μιλάμε για Αναπληρωτές, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

Κι όταν μιλάμε για Αναπληρωτές, μιλάμε για τη μη ποιότητα της εκπαίδευσης.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν κάθε Σεπτέμβρη στα σχολεία από την απουσία χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως το μόνιμο προσωπικό των σχολείων, εύλογα, δυσκολεύεται να συνδιαμορφώσει μαζί με το νέο εποχικό προσωπικό, κοινό και σταθερό σχολικό πλαίσιο – όπως αρμόζει να γίνεται, αν θέλουμε να μιλάμε για υγιείς σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας. Και όσον αφορά στις ευαίσθητες και ιδιαίτερα καθοριστικές ως προς την διαμόρφωσή της ενήλικης προσωπικότητας, ηλικίες των παιδιών της πρωτοβάθμιας, έχουμε ευθύνη να εργαζόμαστε ώστε να τους εξασφαλίσουμε ένα όσο το δυνατό υγιέστερο εκπαιδευτικό πλαίσιο, ώστε να εξασφαλίσουν για όλους κι αυτά στο μέλλον, μια όσο το δυνατόν υγιέστερη κοινωνία.

Με αφορμή λοιπόν, τη 3η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, την παράσταση διαμαρτυρίας τους στο Δημαρχείο της Πάρου την Πέμπτη 21/4/2016, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τους αναπληρωτές πανελληνίως, γεγονός που φανερώνει την ανάδειξή του θέματος σε μείζον εκπαιδευτικό και κοινωνικό ζήτημα, αλλά και παίρνοντας υπόψη τον αποφασιστικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Παιδείας όπως και την υποχρέωσή του για συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας καλούμε:

Το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο

Προς πίεση του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας &Θρησκευμάτων, της Περιφερειακής Δ/νσης Α’ &Β’ Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, της Δ/νσης Π.Ε. Κυκλάδων αλλά και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας να πάρουν άμεσα θέση με απόφαση τους για:

α) μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των πραγματικών κενών της εκπαίδευσης

β) απόσυρση της διάταξης για τους αναπληρωτές που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους με χρόνια προϋπηρεσίας στην ανεργία

γ) απόσυρση της διάταξης για τα νηπιαγωγεία που θα ‘χει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο ειδικά όσων βρίσκονται σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές

Στηρίξτε τον αγώνα μας για μόνιμες προσλήψεις και κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή!

Εντατικά, μεθοδευμένα και συλλογικά να αναδείξουμε την ανάγκη των σχολείων να λειτουργούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό ως προς τη σχέση με τους μαθητές, τους συναδέλφους και την τοπική κοινωνία.

Ας μη γίνουμε συνένοχοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά μας δικαιώματα, που φορτώνει και αλλά βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.

Loading...
  • europalso   ideascentral