Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου: Συνάντηση με τον βουλευτή κ. Σ. Βαρδάκη για τα ζητήματα της ΠΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/08/2018 - 19:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη για τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 31-7-2018 με το βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη (ΣΥΡΙΖΑ), έπειτα από σχετικό του αίτημα, για τη διατύπωση των προβλημάτων και των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έθιξε όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν συνολικά το Δημόσιο Σχολείο. Συγκεκριμένα, τονίσαμε:

Την εκπαιδευτική και κοινωνική αναγκαιότητα των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση. Να υπάρχει επιτέλους ένα σαφές χρονικό και θεσμικό πλαίσιο, ώστε να πραγματοποιηθούν οι Μόνιμοι Διορισμοί στη Γενική και Ειδική Αγωγή (για πρώτη φορά!) μετά από οχτώ χρόνια αδιοριστίας.
Την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και για όλες τις ειδικότητες για το σχολικό έτος 2018-9, εφόσον δεν θα έχουμε μόνιμους διορισμούς για το τρέχον σχολικό έτος.
Την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Θίξαμε συγκεκριμένα παραδείγματα με θέματα υγείας, εγκυμοσύνης κ.ά.
Την αύξηση των προσλήψεων για την εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (Παράλληλη Στήριξη), καθώς ο αριθμός των προσλήψεων των προηγούμενων ετών δεν κάλυπτε τα εκπαιδευτικά κενά που υπήρχαν.
Το μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης αλλά και της συντήρησης των σχολικών μονάδων. Ειδικότερα, υπογραμμίσαμε τις ελλιπείς υποδομές που υπάρχουν στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ηρακλείου, ώστε να εφαρμοστεί σταδιακά η εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Τη γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που απαιτείται προκειμένου να υπάρχει εθνικό σχέδιο και πλάνο για τη Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς οι ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου δεν μπορούν να βασίζονται μονάχα στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Την ανάγκη να προχωρήσει και να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

Μέσα από τις συζητήσεις και το διάλογο που αναπτύχθηκε ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από τη δική μας μεριά επισημάναμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών.

Loading...
  • europalso   ideascentral